Darbecileri darbe anayasasıyla yargılıyoruz   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-22-2012 (17:58)   Son Mesaj: 04-22-2012 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 403  

    04-22-2012

    Darbecileri darbe anayasasıyla yargılıyoruz

    Darbecileri darbe anayasasıyla yargılıyoruz
    Darbecileri darbe anayasasıyla yargılıyoruz

    "Anayasa Platformu" tarafından düzenlenen 'Türkiye Konuşuyor' buluşmalarının 12.'si Erzurum’da gerçekleştirildi.

    Türkiye"de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşları ve bine yakın Erzurumlunun katıldığı yeni anayasa için fikir toplantısında beklentiler dile getirildi. Sivil toplum kuruluşları ve halkın ortak temennisi, darbe anayasasından kurtulmak oldu.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, herkesin yüreğinin yeni anayasa için çarptığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Batı bocalarken, güneş yeniden doğudan doğmaya başlamıştır." dedi. Yeni anayasa için kaybedecek bir dakika bile olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Mevcut sistemle hedeflerimize varmamız mümkün değildir. Mevcut sistem, bu milletin gerçek potansiyelini görmüyor. Koşacak gücümüz varken yürüyerek ilerliyoruz. Yani bu elbise artık bu bedene dar geliyor. Şimdi bu yeni anayasanın yazılması çok önemlidir." şeklinde konuştu.

    Milletin elinin değmediği bir anayasa olamayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Artık profesörlerin, kapalı kapılar ardında yazdığı değil, milletin yazdığı anayasayla milletin önüne çıkmamız lazım. Bunun için bugün Erzurum"da milletle buluşuyoruz." dedi.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da 4 Nisan"da Ankara Adliyesi önünde oluşan tabloda, bütün siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin, referandumda 'Evet' diyenler de 'Hayır' diyenlerin de 'darbeciler yargılansın' dediğine dikkat çekti. Gündoğdu, şimdi 28 Şubat"ın hesabının görüldüğünü aktararak, "Bu milletin emeğiyle, bu milletin ekmeğini tokatlayanlardan kurtarma vakti geldi. Milletin devletine geçiş, burada vereceği kararlarla sağlanacak." diye konuştu. Gündoğdu, darbecilerin diktiği elbiseye hayır deyip, kendi elbisesini diken, kurtuluş mücadelesini veren millet olarak yeni anayasanın hakları olduğunu dile getirdi.

    Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "1982 Anayasası"nı bize zorla dayatanlar bugün yargı önünde hesap verirken, onların bize dayattığı anayasayla Türkiye yürüyemez." dedi. Arslan, Türkiye"nin katılımcı ve demokratik bir anayasa yapmadan 1. dünya ülkesi olamayacağına dikkat çekti.

    AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya da harekete geçen anayasa trenini durduracak hiçbir güç hayal edemediğini dile getirdi. İyimaya, "Çünkü millet, davasının farkında, çünkü millet iradesinin kıymetine ulaşmıştır. Biz, şöyle bir anayasa yapmak istiyoruz demiyoruz. Millet, şöyle bir anayasa yapılmasını istiyor diyoruz." ifadelerini kullandı.

    BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise yürürlükte olan anayasanın bir darbe anayasası olduğunu aktardı. Buldan, 1982 darbe anayasasıyla yönetilmenin Türkiye'ye yakışmadığını belirtti. Yeni bir anayasaya herkesin ihtiyacı olduğunu söyleyen Buldan, "Yeni bir anayasa, TBMM'nin çıkardığı bir anayasa olmalı ve insan odaklı olmalı. Bunun altını çiziyorum. Bu anayasa bizden sonraki nesiller için de ayrı bir önem taşıyor. Yeni nesil bu anayasayı yapacak olanlara, emeği ve katkısı olanlara şükran duymalı, minnet duymalı, teşekkür etmeli." şeklinde konuştu.

    MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk de Erzurum"un Türkiye"nin aydınlanmasına ve özgürlüğüne kavuşmasında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerken, eski Anayasa Raportörü Osman Can, toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erzurumluların ilgisi karşısında memnuniyetini belirten Can, "Salonda büyük bir kalabalık var. Bu kalabalık, siyasilerin konuşmasından çok siyasilerin kendilerini dinlemelerini istiyor. Erzurumluların bu sürece sahip çıkması gerçekten çok güzel." diye konuştu.

    Cemal Gürsel Spor Salonu'nda yapılan toplantıya; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li üyeleri, Anayasa Platformu üyeleri, yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.




    Darbecileri darbe anayasasıyla yargılıyoruz Yorumları