Keloğlan güvenli interneti anlatıyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-22-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-22-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

    04-22-2012

    Keloğlan güvenli interneti anlatıyor

    Keloğlan güvenli interneti anlatıyor
    Keloğlan güvenli interneti anlatıyor

    Emniyet Genel Müdürlüğü, hazırladığı kamu spotlarıyla Keloğlan üzerinden çocuklara güvenli internetin faydalarını anlatmaya başladı.

    'Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Uluslararası Sempozyumu'nun dördüncüsü 24-25 Nisan 2012 tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Sempozyumun teması, 'çocuk ve bilişim' olarak belirlendi. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü de kamu spotları hazırladı. 'İnternet ve bilgisayar başında kalacağınız zamanı iyi değerlendirin' uyarısında bulunan emniyet, çocuklara mikrofon uzatarak interneti hangi amaçla kullandıklarını sordu. Kimi çocuklar ödev yapmak için kullandığını, kimi çocuklar ise oyun oynadığını ifade etti. Çocuklardan biri de "İnternet iyi kullananlara iyi, kötü kullananlara kötüdür." dedi. Emniyet, zararlı internet sitelerinin şikayet edilmesini istedi.

    Hazırlanan kamu spotlarında masal kahramanı Keloğlan da kullanıldı. "Bir adam ve yardımcıları, Keloğlan'ın bilgilerini almak için yola çıktı." denilerek başlayan filmde, Keloğlan devreye girerek hırsızlara bir oyun oynuyor. Hırsızları çöp kutusuna gönderen Keloğlan, daha sonra onları tamamen siliyor. Filmin sonunda ise "Bilgileri sakla, tehlikelerden korun." deniyor.

    Bir başka kamu spotunda da ailelere uyarılarda bulunuluyor. Filmin sonunda "İnternetin sayısız faydasını zarara dönüştürmeyin. Şiddetten özel hayatın ihlaline, dolandırıcılıktan uyuşturucuya, cinsel istismardan kumara, suçla ilişkili birçok kişi, internet yoluyla evinize girebilir. Özellikle çocuklarımız mağdur olabilir. Lütfen dikkatli ve koruyucu olun. Güvenli internet, bilinçli kullanımla olur." denerek aileler uyarılıyor.




    Keloğlan güvenli interneti anlatıyor Yorumları