Cindoruk hayal kırıklığına uğradı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-22-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-22-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    04-22-2012

    Cindoruk hayal kırıklığına uğradı

    Cindoruk hayal kırıklığına uğradı
    Cindoruk hayal kırıklığına uğradı

    Eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Milli Anayasa Forumu toplantısına katılmak için geldiği Eskişehir’de hayal kırıklığı yaşadı.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk; eski CHP Milletvekili Hakkı Süha Okay ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile Milli Anayasa Forumu toplantısına katılmak için geldiği Eskişehir"de hayal kırıklığı yaşadı. Toplantıya katılımın az olmasını eleştiren Cindoruk, "Eskişehir Milletvekilliği yapmış, Eskişehir"in eniştesi olarak bu toplantı bende hayal kırıklığı yarattı. Eskişehir bu 60-70 kişiden ibaret değil, salonu doldurmalıydı. Meseleleri müzakere edebilmeli, fikirlerimizi paylaşabilmeliydik. Basın da geldi, konu ilgi alanlarına girmedi, çekip gitti. O zaman bir organizasyon eksikliğimiz var. İşimizi doğru dürüst, demokratik araçlar kullanarak yapmaya çalışalım." dedi.

    Milli Anayasa Forumu Eskişehir toplantısı Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yönettiği toplantıya konuşmacı olarak eski CHP Milletvekili Hakkı Süha Okay, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin katıldı.

    Cindoruk, Türkiye"nin yaşadığı sıkıntıların içinden ortak milli kararlarla çıkılabileceğini söyledi. "Sokak siyasetin prangalarından biridir. Zorda kalınırsa. Mısır'daki örnek gibi." diyen Cindoruk, "İnsanları sokağa dökmek kolaydır. Dökeriz, fakat insanları sokaktan toplamak zordur. Devletleri yıkmak için sokak gerçekten çok elverişli bir alandır. Oraya gitmeden bu meseleyi çözeceğiz. Organlarımız var." diye konuştu.

    "DARBELERİ ÖNLEMEK İSTİYORSANIZ, DARBELERİ ÖNLEYİCİ ANAYASA YAPACAKSINIZ"

    "Siz darbeleri önlemek istiyorsanız darbeleri önleyici anayasa yapacaksınız." ifadesini kullanan Cindoruk, şöyle dedi: " Darbenin provası olmaz. Geçmişte ben bunları yaşadım. Darbe ani bir hadisedir. Ama bu kalıcıdır. İşte bu kitabı, Anayasa kitabını kalıcı hale getirirseniz, bu Anayasa darbelere ihtiyaç hissettirmeyecek kadar ortak hukukumuzu savunur hale gelirse darbeler de çözülür. Bu günkü yanlış, bizi de başkalarını da üzer. Uygulamalardan da kurtuluruz."

    Büyük bir Anayasa reformuna karşı olduklarını kaydeden Cindoruk, "Kurallara dayalı işleyen rejimi kurmak için bir Anayasa değişimine ihtiyacımız var. Ama ben buna Anayasa yenilenmesi diyorum. Anayasayı yenilemek gerekiyor. Bizim istediğimiz, büyük bir Anayasa reformu değil; bu anayasanın eksiğini, gediğini, rejimin işlemeyen noktalarını tespit ederek hukuk yoluyla uygulanmasıdır. Çünkü zaman ilerledikçe daha yeni haklar elde ediyorsunuz. Yeni prosedürler ortaya çıkıyor. Yeni imkânlar elde ediyorsunuz. Bu nedenle büyük reforma gerek yok." şeklinde konuştu.

    "BU TOPLANTI BENDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

    Toplantıya katılımın az olmasına sitem eden Cindoruk, şöyle konuştu: "Eskişehir Milletvekilliği yapmış, Eskişehir"in eniştesi olarak bir şey söylemek istiyorum. Bu toplantı bende hayal kırıklığı yarattı. Bizim Eskişehirlimiz bu salonu doldurmalıydı. Ve ayakta bu meseleleri dolu dolu müzakere edebilmeliydi. Birbirimizle fikirlerimizi paylaşabilmeliydik. Eskişehir"in çok iyi basını var. Geldiler, bu çocukların çoğunu tanıyorum. Baktılar, bizimle birlikte bu meseleyi dinlediler, gittiler. İlgi alanlarına girmedi. Eskişehir sadece bu 60-70 kişiyle ibaret değil. Ama o zaman bir organizasyon eksiliğimiz var. İşimizi doğrulukla, dürüstlükle, demokratik araçlar kullanarak yapmaya çalışalım."

    "Bu Anayasa çıkar mı?" diye soran Cindoruk, "Bence de çıkmaz. Ama sanki çıkacakmış gibi bir tavır koymalıyız. Unutmayın, karşınızda yüzde 50 oy oranına sahip bir önemli siyasi iktidar var. İşimiz zor, ama mümkündür." ifadesini kullandı.




    Cindoruk hayal kırıklığına uğradı Yorumları