Samsun´da hekim yürüşüne polis engeli   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-21-2012 (21:57)   Son Mesaj: 04-21-2012 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    04-21-2012

    Samsun´da hekim yürüşüne polis engeli

    Samsun´da hekim yürüşüne polis engeli
    Samsun´da hekim yürüşüne polis engeli

    Samsun Tabip Odası yönetimi ve bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep’te hasta yakını tarafından Dr. Ersin Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

    Çiftlik Caddesi'ndeki basın açıklamasının ardından hekimler, ellerinde "Çözüm İstiyoruz" pankartlarıyla kaldırımda yürüyüşe başladı. Kaldırımda yürüyen vatandaşlara engel olmamak için kısa bir süreliğine caddeye inen hekimlere polis engel oldu. Polisin engeli ile karşılaşan hekimlerden bazıları sinirlenerek tepki gösterdi. Çok sayıda hekim, sessiz yürüyüşe "Polise uzanan eller kırılsın" sloganı ile devam etti. Hekimler, cadde sonunda ise protesto yürüyüşünü sonlandırdı.

    Basın açıklamasında hekimlere yönelik artan saldırılara ve şiddete dikkat çeken Samsun Tabip Odası Başkanı Yard. Doç. Dr. Mithat Günaydın, hayatını kaybeden Dr. Ersin Aslan"a Allah"tan rahmet, karnında bebeği ile kalan eşine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

    Yard. Doç. Dr. Günaydın, "Bizler kan sıçramış beyaz önlüklerimizle basın açıklaması yaparak, provokasyonlara meydan vermeden hekimlere yakışır bir şekilde yürüyüş yapacağız. Bizler genellikle iş yoğunluğu içinde kendi haklarını arayacak zamanı bile bulamayan güçlü bir ekibiz. Sonun da sokaklara da indik. Bir hekim hastasını öldürmek için tedavi ve ameliyat etmez. Gelinen noktada sağlıkta dönüşüm, hastanın hekime güvenmediği, saygı duymadığı, hekime hakaret etmeyi ve saldırmayı hak görür hale geldiği bir tablo oluşmuştur. Sağlık Bakanımıza sesleniyor, gelinen noktadan ızdırap duyduğumuzu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.




    Samsun´da hekim yürüşüne polis engeli Yorumları