Fransızlar sandık başına gidiyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 04-21-2012 (21:58)   Son Mesaj: 04-21-2012 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    04-21-2012

    Fransızlar sandık başına gidiyor

    Fransızlar sandık başına gidiyor
    Fransızlar sandık başına gidiyor

    Fransa cumhurbaşkanını belirlemek için yapılan seçimlerin ilk turu başladı. Ülkenin denizaşırı topraklarında Fransızlar sandık başına gitti.

    Kanada yakınlarında bulunan Saint Pierre ve Miquelon adalarında seçmenler Orta Avrupa saati ile 12.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Fransa toprağı olan adalarda 5 bin kayıtlı seçmen bulunuyor. Günün ilerleyen saatlerinde de Guadeloupe ve Martinique"te seçmenler oylarını kullanacak.

    Fransa"nın Avrupa kıtasındaki topraklarında ise seçim pazar günü yapılacak. Yaklaşık 65 milyon nüfusa sahip olan ülkede 44,5 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Ülke çapında yaklaşık 85 bin seçim merkezi kurulması bekleniyor.

    Brezilya, Arjantin, Uruguay gibi ülkelerde bulunan Fransız vatandaşları da oylarını Fransız konsolosluklarında bugün kullanıyor.

    10 aday yarışıyor

    Cumhurbaşkanlığı için 10 aday bulunuyor. Bunlardan hiçbirinin ilk turda mutlak çoğunluğa ulaşması beklenmiyor. Ancak anketlere göre seçim mücadelesinin merkez sağcı Halk Hareketi Birliği'nin adayı Nicolas Sarkozy ile sosyalistlerin adayı François Hollande arasında geçmesi bekleniyor.

    Son yapılan kamuoyu yoklamalarında Hollande"ın yüzde 27,5-30, Sarkozy"nin yüzde 25-27, aşırı sağcı Milli Cephe"nin adayı Marine Le Pen"in yüzde 14-17 ve Sol Cephe"nin adayı Jean-Luc Melenchon"un 12-14,5 oy alacağı öngörülmüştü.

    Seçimler hiçbir adayın mutlak çoğunluğa ulaşmaması halinde ikinci tur 6 Mayıs'ta yapılacak.

    Almanyanın Sesi




    Fransızlar sandık başına gidiyor Yorumları