Şehit Aktay Malatya´da toprağa verildi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-21-2012 (18:54)   Son Mesaj: 04-21-2012 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    04-21-2012

    Şehit Aktay Malatya´da toprağa verildi

    Şehit Aktay Malatya´da toprağa verildi
    Şehit Aktay Malatya´da toprağa verildi

    Şırnak Uludere'de teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay, memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

    Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ailesinin yaşadığı Doğanşehir ilçesine bağlı Günedoğru köyüne getirildi. Köy meydanında Doğanşehir İlçe Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi'nin kıldırdığı cenaze namazına, Aktay'ın ailesi ve yakınları ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Malatya Vali Vekili Bilal Bozdemir, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, askeri erkan, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Şehit için dua eden müftü Tanrıverdi, şehitliğin önemini vurguladı. Namazın ardından Aktay'ın naaşı, cenaze aracıyla ailesinin yaşadığı evin önüne getirildi. Burada şehit Aktay için müftü Tanrıverdi, helallik istedi. Ardından şehit Aktay'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

    Şehit uzman çavuş Aktay'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda yetkili çelenk gönderdi.

    Bu arada, Aktay'ın acılı annesi Emine Aktay'ın, oğlunun naaşı gelmeden önce yanındaki askerlere, ''Bana evlatlar verin, bu vatan için yetiştireyim'' dedi.




    Şehit Aktay Malatya´da toprağa verildi Yorumları