Türk-İş: Bize her yer Taksim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-21-2012 (17:58)   Son Mesaj: 04-21-2012 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    04-21-2012

    Türk-İş: Bize her yer Taksim

    Türk-İş: Bize her yer Taksim
    Türk-İş: Bize her yer Taksim

    Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Türk-İş olarak olmazsa olmaz takıntımız yok, bizim için Türkiye'nin her tarafı Taksim, yeter ki sıkıntılarımızı dile getirelim'' dedi.

    Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması tartışmalarına ilişkin, ''Türk-İş olarak olmazsa olmaz takıntımız yok, bizim için Türkiye'nin her tarafı Taksim, yeter ki sıkıntılarımızı dile getirelim'' dedi.

    Atalay, AA muhabirine, 30 yıldan beri 1 Mayıs'ın ''Bahar Bayramı'' diye kutlandığını, 3 yıl önce Türk-İş'in de yoğun gayretleri sonucunda 1 Mayıs'ın ''İşçi Bayramı'' olarak kutlanmaya başlandığını söyledi.

    Türkiye'nin 10 yıldır içinde bulunduğu sıkıntılar ve problemler olduğuna dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:

    ''Bunları en iyi anlatacağımız platform 1 Mayıs İşçi Bayramı. O platformlarda bu sıkıntılarımızı anlatmamız lazım. Sıkıntımız ne? Şu anda kıdem tazminatı ile ilgili sıkıntımız ortada, Sendikalar Kanunu ile ilgili sıkıntımız ortada. Türkiye'de kangren haline gelen taşeronlaşma meselesi var. Taşeronların rakamı 700 bin civarında.

    Şu anda Mecliste bulunan, İşçi Sağlığı, İş Güvenliği Yasası yok bu ülkenin işçilerinin... Yalnız 2012 yılında iş kazasında ölen işçiler 46, en son iki gün önce Sivas'ta madende iki işçi arkadaşımız rahmetli oldu. Bununla ilgili sıkıntılarımız var. Bununla ilgili sıkıntılarımızı 1 Mayıs'ta platformlarda anlatacağız. Maalesef son 10 yıldır Taksim ve alan tartışmaları nedeniyle sıkıntılarımız hiç gündeme gelmiyor.''

    1 Mayıs'ı 81 vilayetin 60'ında Türk-İş'in öncülüğünde kutlayacaklarını anlatan Atalay, 81 il, 9 bölge temsilciliği ve 630'a yakın şubenin katılımıyla büyük şehirler başta olmak üzere, ülkenin tamamında 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını bildirdi.

    ''Taksim diye Türk-İş'in olmazsa olmazı yok, bizim için Türkiye'nin her alanı Taksim'dir, sloganımız bu'' diyen Atalay, şöyle devam etti:

    ''Burada Türk İş yönetimi özelikle bu hafta içinde 17 vilayete gittik... Ağırlık noktamız İzmir gözüküyor. Bursa ve Zonguldak'tan da talep var. Onun dışında her alanı Taksim gibi görüp, her alana katkı sağlayacağız. Mesela Ankara'da 1 Mayıs kutlaması var, oradaki üyelerimiz oraya katılacak. Bize bağlı 35 sendika var. 1 Mayıs'ı Kıbrıs'ta da Zonguldak'ta da İzmit'te de kutlayacağız. 35 başkanın 11'i İstanbul'da. Bunların bir bölümü zannediyorum Taksim'deki kutlamalara katılacak. Ankara'da iki alanda kutlanıyor. Bir kısmı Tandoğan'da, bir kısmı Sıhhiye'de yapılan mitinge katılacak. Türk-İş olarak olmazsa olmaz takıntımız yok, yeter ki sıkıntılarımızı dile getirelim.''

    1 Mayıs'ta çeşitli platformlarda işçilerin sorunlarını gündeme getireceklerini belirten Atalay, 1 Mayıs'ı bayram havasında, kırmadan ve dökmeden geçireceklerini vurguladı.

    Atalay, ''Amacına ulaşan 1 Mayıs'lar oldu, amacına ulaşmayan 1 Mayıs'lar oldu. Bunun da sebebi alan tartışmasıdır. Taksim'de mi, Kadıköy'de mi, Çağlayan'da mı olacak? Yani problemimizi, sıkıntımızı anlattığımız zaman her yer Taksim. Önümüzdeki günlerde Taksim bakıma alınacak, seneye ne yapacağız? Nerede kutlayacağız? Onun için Türk-İş'in Taksim diye bir takıntısı yok. Bütün üyelerimiz kutlanan her alana katkı sağlayacaklar'' ifadelerini kullandı.




    Türk-İş: Bize her yer Taksim Yorumları