Kızılay Artvin´e yardım malzemesi gönderdi   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-21-2012 (17:58)   Son Mesaj: 04-21-2012 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    04-21-2012

    Kızılay Artvin´e yardım malzemesi gönderdi

    Kızılay Artvin´e yardım malzemesi gönderdi
    Kızılay Artvin´e yardım malzemesi gönderdi

    Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce Şavşat ilçesi Demirkapı köyünde çıkan yangının ardından yapılan hasar tespit çalışmasında, 7 ev, 1 cami, 8 ahır ile 8 samanlığın kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

    Şavşat'ın Demirkapı köyüne bağlı Köprübaşı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve Artvin, Şavşat, Ardahan belediyeleri itfaiyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından hasar tespit çalışması başlatıldı.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ve beraberindeki 2 mühendis tarafından yürütülen çalışma sonucu 7 ev, 1 cami, 8 ahır ve 8 samanlığın kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

    Trabzon Kızılay Bölge Afet Yönetim Merkezi de köye yardım malzemesi gönderdi. 54 battaniye, 8 aile mutfak seti, 18 giysi, 200 ekmek ile gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardımlar, yangından zarar gören vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca 150 battaniye ve 7 çadır, ihtiyaç halinde kullanılması için Şavşat Kızılay Başkanlığına teslim edildi.

    Öte yandan elektrik verilemeyen köyde arızanın giderilmesi için ÇEDAŞ görevlileri çalışma başlattı.

    Köy Muhtarı Fazlı Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki tarihi ahşap caminin hemen bitişiğindeki evde yangın çıktığını belirterek, ''Genç bir kızın feryatlarıyla hepimiz dışarı çıktık. Yangını görür görmez jandarma ve itfaiyeyi aradık. Şavşat, Artvin ve Ardahan itfaiyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü'nden 3 arazöz yangına müdahale etti'' dedi.

    Yangının Erdinç Ertekin'in evinde çıktığını ve kısa sürede camiye sıçradığını anlatan Dursun, ''Toplam 7 ev, 8 ahır, 8 samanlık ve cami tamamen yandı. Yangını görür görmez bütün evleri boşalttık, insanları güvenli bir yere çıkarttık. İtfaiye ekiplerinin ulaşmasıyla mahallenin üst ve alt kısmından müdahale edilerek yangının diğer evlere sıçraması önlendi, akşam saatlerinde ise yangın kontrol altına alındı'' diye konuştu.

    İlçe merkezinden yaklaşık 48 kilometre uzaklıkta, Gürcistan sınırına çok yakın bir köy olduklarını ifade eden Dursun, ''Bunu rağmen itfaiye ekipleri yaklaşık 1.5 saat içinde ulaşarak yangına müdahale etti. Şayet zamanında ulaşamasaydılar yangın diğer evlere de sıçrayacaktı ve köyümüz tamamen yanacaktı'' dedi.

    Dursun, köylerinde 1940 yılında büyük bir yangın çıktığını kaydederek, ''37 haneli köyümüzün 35'i yandı, sadece 2 ev kaldı. Köyümüz bugüne kadar 5 yangın gördü. En büyük sevincimiz can kaybının olmaması, sadece 1 buzağı kayıp. Başta Valilik olmaz üzere tüm yetkililere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Yaralarımızın kısa sürede sarılacağına eminim'' diye konuştu.

    Dursun, evleri yanan vatandaşların akrabalarının yanına yerleştirildiğini, barınma sorunlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

    82 yaşındaki Gülinaz Çimen ise yangında 2 samanlık ve 1 odunluğunun yandığını belirterek, ''2 yatağım yandı. Bugün Kızılay bize yardım etti, battaniye, yiyecek dağıttı. Acımız çok büyüktür ama çok şükür can kaybımız yok. Devletimiz yanımızda'' dedi.




    Kızılay Artvin´e yardım malzemesi gönderdi Yorumları