Erzurum, şehidini son yolculuğuna uğurladı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-21-2012 (16:54)   Son Mesaj: 04-21-2012 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    04-21-2012

    Erzurum, şehidini son yolculuğuna uğurladı

    Erzurum, şehidini son yolculuğuna uğurladı
    Erzurum, şehidini son yolculuğuna uğurladı

    Van Başkale'de 13 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Karataş, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

    Şehit Uzman Çavuş Karataş'ın cenazesi Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi morgundan alınarak, Lalapaşa Camisi'ne getirildi.

    Buradaki törene, Karataş'ın ailesi ve yakınları, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

    Törende şehidin eşi Sevcan Karataş'ın, eşinin tabutuna sarılarak ağıt yaktığı görüldü.

    Daha sonra Yakutiye İlçe Müftüsü İhsan İlhan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karataş'ın cenazesi, top arabasıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı mevkisine kadar getirildi.

    Burada cenaze aracına konulan Uzman Çavuş Karataş'ın cenazesi daha sonra Karskapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Başkale'de 13 Nisan'da görevden dönen zırhlı askeri aracın Albayrak ve Uğurlu köyleri arasında devrilmesi sonucu yaralanan Karataş, tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün şehit olmuştu.




    Erzurum, şehidini son yolculuğuna uğurladı Yorumları