Yılın en büyük sevkiyatı yapıldı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-21-2012 (16:57)   Son Mesaj: 04-21-2012 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    04-21-2012

    Yılın en büyük sevkiyatı yapıldı

    Yılın en büyük sevkiyatı yapıldı
    Yılın en büyük sevkiyatı yapıldı

    Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Hakkari il genelinde havada ve karada sınır bölgelerine yönelik askeri hareketlilik her gecen gün artıyor.

    Sabah saatlerinde Van istikametinde gelen ve askeri, silah ve mühimmat taşıyan yüzlerce kamyon ile asker taşıyan mayına dayanıklı "Kirpi" adı verilen zırhlı araçlar Hakkari çevre yolu üzerinden Durankaya Beldesi istikametine doğru yol aldı. Askeri konvoyu olası saldırılara karşı karada asker ve köy korucuları korurken mayınlara karşı da sinyal kesici (Jamer) araçlar eskortluk yaptı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda kalkan helikopterler de konvoyun güvenliğini sağlayarak sürekli araçların geçtiği güzergahlarda devriye görevi yaptı.

    KATO DAĞI ABLUKAYA ALINACAK

    Kuzey Irak güzergahındaki Hakkari-Şırnak sınır kesiminde bulunan Kato Dağında saklanan ve daha sonra zaman zaman yollara mayın döşeyen, saldırılar düzenleyen PKK mensuplarının önüne geçmek için Kato Dağı ve çevresinin tamamen ablukaya alınacağı belirtildi. 16 Eylül 2010 yılında, Ayın Erol yönetimindeki aracın Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasında bulunan karayolunda seyir halindeyken, bir mayının patlaması sonucu 9 sivil hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralanmıştı. Yine değişik tarihlerde Kato Dağı çevresinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 10 PKK mensubu ölü olarak ele geçirilmişti. Geçici olarak Geçitli köyü karakoluna yerleştirilen askerlerin daha sonra Kato Dağı çevresine yönlendirileceği belirtildi.




    Yılın en büyük sevkiyatı yapıldı Yorumları