Yayalaştırma projesi esnafı ikiye böldü   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-21-2012 (14:56)   Son Mesaj: 04-21-2012 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    04-21-2012

    Yayalaştırma projesi esnafı ikiye böldü

    Yayalaştırma projesi esnafı ikiye böldü
    Yayalaştırma projesi esnafı ikiye böldü

    Fatih’te tarihi yarımadayı yayalaştırma projesi kapsamında 1 Mayıs’tan itibaren Beyazıt'taki 116 sokağın araç trafiğine kapatılacağının duyurulması esnafı ikiye böldü.

    Bazı esnaflar yolların belirli saatlerde trafiğe kapatılmasına tepki gösterirken, bazıları ise alınan kararı olumlu karşıladı.

    Beyazıt ve Gedikpaşa"da bulunan bazı cadde ve sokaklar, 1 Mayıs tarihinden itibaren yayalaştırma projesi kapsamında 10.00 ile 18.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Fatih Belediyesi, yolların kapatılacağını tarihi yarım adanın sokaklarına astığı afişlerle duyurdu.

    Sokak üzerinde dükkanı bulunan esnafın bir kısmı, bu durumdan şikayetçi. Yolların araç trafiğine kapatılmasıyla, ağır ürünlerin her gün taşınmasının zor olacağını ifade eden esnaflar söz konusu projenin iptal edilmesi için belediyeye başvuracaklarını dile getirdi.

    Uzun süredir Gedikpaşa"da işletmecilik yapan Niyazi Havutlu ise durumunu şöyle anlattı: "Binlerce insan bu piyasadan geçimini sağlıyor. Sorunun çözümü için belediyenin yardımcı olmasını istiyoruz. Sezonda bir günde 500 çuval mal çekiyoruz. Bu ürünleri gönderemezsek, insanlar nasıl ekmek yiyecek. Akşam saatlerinde bu malları nasıl alacağız? Belediye uygulama yapıyor. Ama bize hiçbir şey söylemiyorlar. Burası turistlik alan değil. Sultanahmet"in belli bölgeleri turizm için kapatılıyor. Ancak, bizim turizmle alakamız yok." ifadelerini kullandı.

    Bazı esnaflar ise alınan kararı olumlu karşıladı. Yangın ve olası afet durumunda dar sokaklara araç trafiği sebebiyle itfaiyenin giremeyeceğini savunan bazı esnaflar, cadde ve sokakların yayalaştırılmasıyla rahat nefes alacaklarını söyledi. Yolların dar olduğu için kamyonların yük boşaltırken, caddeyi kapattığını ve uzun araç kuyrukları oluştuğunu anlatan Yaşar Kaman, "Araç park edilmesi ya da mal getirimi esnasında her gün kavga çıkıyor. Esnaf da rahatlayacak, gelen geçen de." diye konuştu.

    Önümüzdeki günlerde, yayalaştırma projesi kapsamında bazı sokak ve caddelerin kapatılmasının devam edeceği öğrenildi.




    Yayalaştırma projesi esnafı ikiye böldü Yorumları