´Erdoğan´ın açıklaması bölge için şans´   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-21-2012 (14:58)   Son Mesaj: 04-21-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    04-21-2012

    ´Erdoğan´ın açıklaması bölge için şans´

    ´Erdoğan´ın açıklaması bölge için şans´
    ´Erdoğan´ın açıklaması bölge için şans´

    Erdoğan'ın Katar'da terör örgütünün silah bırakması halinde operasyonların durabileceği yönündeki açıklaması bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca olumlu karşılandı.

    Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, sorunun insanları öldürmek ve kepenk kapatmayla çözülemeyeceğini belirtti.

    Olayların acısını bizzat 30 yıldır yaşadığını ifade eden Akyıl, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya ilişkin, ''Açıklamayı bölge için bir şans olarak değerlendiriyorum.

    Dünyada şiddetle savaşla kimse başarılı olmamıştır. O dönemde doğan çocuklar şimdi 30 yaşına gelmiş ve rahat yüzü görmemiştir. Artık 'dur' dememiz lazım. Asker de bizim çocuğumuz, dağdaki de. Baktığın zaman iki kardeşten biri asker, diğeri dağda, birbirine silah sıkıyor. Böyle bir şey dünyanın neresinde var'' dedi.

    Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞTSO) Başkanı Osman Geliş ise Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının umut verici olduğunu kaydetti.

    Artık söz konusu olumsuzlukların bertaraf edilmesini herkesin dört gözle beklediğini belirten Geliş, şöyle konuştu:

    ''30 yıllık sorunu çözmeyi Allah bu hükümete nasip etsin. Son derece olumlu karşılıyoruz. Kanın durması bütün insanların menfaatine olacak. Şiddetle, öfkeyle hak arama yöntemi günümüz koşullarında çok ilkeldir. İnsanların yaşam kalitesini yükseltecek bu anayasa ile beraber herkes bundan sonra daha güzel bir yaşam kalitesine kavuşacak. Bu konuda emek sarf eden herkese minnettarız. Çocuklarımıza, bu işin çözümüne katkı sunanlara minnettar olmalarını vasiyet edeceğiz.''

    Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar da söz konusu açıklamanın içinin doldurulması gerektiğini savunarak, ''Biz bu işin acısını yaşayanlar, tek bir silahın dahi patlamasını istemiyoruz'' dedi.

    Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Güven Kuzu ise akan kanın durması halinde bölgenin hızla büyüyeceğini belirterek, ''Bölge açısından çok olumlu olacak. Bütün bölgenin tek isteği bir an önce silahların susmasıdır. Barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır'' dedi.

    Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu da sorunun çözümünde her şeyden önce konuşulması gerektiğini söyledi.

    Sorunda şiddetin gündem dışına çıkarılması gerektiğini ifade eden Bedirhanoğlu, ''Devletin, operasyon dışında yöntemler, örgütün de şiddet dışında yöntemler geliştirmesi lazım. Meselenin silahla bağını koparamazsak, özgür bir şekilde tartışamaz ve konuşamayız.

    Bölgede yaşayanlar olarak, hem Kürt meselesinin demokratik çözümünde hem bölgenin ekonomik gelişmişliğinin yegane yolunu çatışma ve şiddetin bir an önce durması olarak görüyoruz'' diye konuştu.




    ´Erdoğan´ın açıklaması bölge için şans´ Yorumları