Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-21-2012 (12:57)   Son Mesaj: 04-21-2012 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    04-21-2012

    Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!

    Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!
    Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!

    Akdeniz Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı ve Cihan Medya Dağıtım işbirliğinde Dün Akşam Yenişehir Fuar alanında düzenlenen "İftihar abidemiz efendimiz" geceye Mersinliler büyük ilgi gösterdi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Bosna Fatih Sultan Mehmet Korosu'nun bir birinden güzel ilahileri seslendirdiği geceye katılan vatandaşlar bu geceyi organize eden Akdeniz Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı ve Cihan Medya Dağıtıma teşekkür ettiler.

    Geceye vali yardımcısı Hüseyin Parlak, İl Millieğitim Müdür Hasan Gül ,il Müftüsü Ali Melek , İl Emniyet Müdür yardımcısı Anadol Atayün, Çevre ve orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer,Sosyal ve politikalar il Müdürü Selhattin Bulut, SGK il Müdürü Mükremin Sürücü katıldı.gecede Fettullah Gülen Hoca efendisinin video konuşması katılanları duygulandırdı.

    Bosna Hersek'te kurulu bulunan Sultan Mehmet Fatih İlahi Korosu Şefi Mehmet Bayraktareviç, koronun ismini şanlı büyük sultandan aldığını belirterek, "Fatih Sultan Mehmet'in Bosnamıza getirdiği bir hoşgörü var.

    Koromuzda da bu hoşgörüyü görebiliyoruz. Aramızda, Sırp, Hırvat ve Boşnak çocuklarımız bulunuyor" dedi.

    [URL="javascript:pick('302320120421125114976.jpg',' http://image.haber7.com/haber/haber7/bigmanset//302320120421125114976.jpg')"][SOLAAL]Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!
    "8 yıl içinde 600'den fazla çocuğumuz koroda görev aldı. Şu an itibariyle 150 aktif üyemiz bulunmakta. Bosna'da halen farklı kökenlerde milletler bulunuyor. Sırp, Hırvat ve Boşnak'lar beraber yaşamakta. Koromuz ismini şanlı büyük sultandan alıyor. Fatih Sultan Mehmet'in Bosnamıza getirdiği bir hoşgörü var. Koromuzda da bu hoşgörüyü görebiliyoruz. Aramızda Sırp, Hırvat ve Boşnak çocuklarımız bulunuyor. Onlarla birlikte bu güzelliği paylaşıyoruz. Bizim ikinci hedefimiz, beraber yaşadığımız komşularımıza İslam'ın güzelliklerini, ilahilerle, kasidelerle ve müzikle anlatarak, onlara bir nebze de olsa kültürümüzü tanıtmak, yaşantımızı göstermek."

    Bayraktareviç, 8 yıl içerisinde Balkanlarda, Avrupa'da Amerika'da ve Afrika'da ilahi konserleri verme imkanı bulduklarını belirterek, şöyle devam etti:

    "En çok geldiğimiz ülke Türkiye ve en çok mutlu olduğumuz, insanların bizi en güzel şekilde beklediği, ağırladığı yer de Türkiye oldu. Türkiye'ye geldiğimizde, kendimizi aynı evimizdeki gibi, sanki Bosna'nın bir şehrinden bir şehrine gelmiş gibi rahat ve güzel hissediyoruz. Adana ve çevresine de ikinci kez geliyoruz. Bunun en büyük nedeni, ilk geldiğimizde insanlar bizi o kadar güzel şekilde karşıladı ki; onun verdiği güzel hatıralarla tekrar buralara gelmemize neden oldu.

    Şu an sabırsızlıkla, akşam vereceğimiz konseri bekliyoruz. Bizlere bu imkanı sunan insanlara, söyleyeceğimiz ilahi ve kasidelerle güzel bir teşekkür sunmak istiyoruz. Daha önce Gaziantep, Mersin ve Türkiye'nin birçok farklı yerinde ilahi konserleri verdik."

    İstanbul'daki konser

    Bayraktareviç, 35 yıldır meslek hayatını sürdürdüğünü belirterek, şunları ifade etti:

    "10 binden fazla çocuk bizim elimizden geldi geçti. Onları yetiştirip, insanlığa faydalı hale getirmeye çalıştık. Bu kariyer içinde en önemli anım, geçen sene İstanbul'un fethi nedeniyle Topkapı Sarayı'ndaki Aya İrini Kilisesi'nde verdiğimiz konserdi. Bu konsere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı. Orada verdiğimiz konser benim ve çocuklarımızın kariyeri açısından, İstanbul'un fethedilişi ve koromuzun o ismi taşımasından dolayı, en güzel ve önemli konserdi. Saraybosna'da da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda bir konser verdik. Onu da unutamıyoruz.

    Gül ve Erdoğan'a selam ve hürmet gönderiyorum. Onlar Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çok güzel faaliyetler içindeler, bizim için onlar Türkiye'nin yeni sultanları. Türkiye ne kadar güçlü olursa, Türkiye ile beraber o kadar güçleneceğimizi ümit ediyor ve biliyoruz. Türk halkına en güzel dileklerimizi ve temennilerimizi sunuyorum. Türkiye'nin en güzel geleceğe sahip olması için duacıyız."

    Ziyaret ve yardım çağrısı

    Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular!

    Bayraktareviç, "Şu anda da o insanların misafiriyiz. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Onlar benim yaşlarımda ya da daha yaşlı, ama hayatlarında hiç Bosna'ya gelmemişler. Bizi o kadar güzel şekilde ağırlıyorlar ki; hiç birbiriyle görüşmemiş 50 yıllık kardeş gibi davranıyorlar. Hem Türk hem de Boşnak kardeşlerimizi Bosna'ya çağırıyoruz. Bosna halkı sizi çok seviyor. Bosna'nın güzelliklerini gelip orada yaşayın. Ne kadar güzel bir memleketimiz olduğunu görün" dedi.

    Bayraktareviç, korolarının 8 yıl içerisinde belli bir yere geldiğini, ancak, Bosna'nın gelişmesine daha çok sahip çıkılmasını, elinden tutulmasını istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

    "Bunu en önemli nedeni de, savaştan sonra gelen batılılar, bize kötü alışkanlıkları ve bazı şeyleri empoze etmeye çalıştılar. Biz de istiyoruz ki, çocuklarımız o tarafa değil, Türkiye tarafına dönsünler. O güzelliklere sahip olsunlar.

    Saraybosna'mızda bir 'Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi' kurmak istiyoruz. Kim istiyorsa gelip, bu kültür merkezinin yapımında bize destek olabilir, yol gösterebilir. Koromuzun bugünlere gelmesinde en büyük sebep Türk insanı oldu. Bizleri çağırmaları, yardım etmeleri, ellerimizden tutmaları bugünlere getirdi. Bosna Devleti olarak çok imkanımız yok. Bosna'daki politikacılar da grubumuzun elinden tutmadılar, yardım gerçekleştirmediler. Bu koronun tüm ihtiyaçları oradaki Türk insanları tarafından karşılandı. Biz istiyoruz ki, onlarla birlikte bir Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi kuralım. Eminiz ki, bunun kurulmasında da en büyük yardımı, desteği, maddi ve manevi olarak Türk halkı verecektir."




    Bosna´dan gelip Mersin´i coşturdular! Yorumları