Özkasnak´la birlikte 8 kişi cezaevinde   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-21-2012 (06:56)   Son Mesaj: 04-21-2012 (06:56)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    04-21-2012

    Özkasnak´la birlikte 8 kişi cezaevinde

    Özkasnak´la birlikte 8 kişi cezaevinde
    Özkasnak´la birlikte 8 kişi cezaevinde

    Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu tutuklanan 8 kişi cezaevine götürüldü.

    Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu tutuklanan 8 kişi cezaevine götürüldü.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, savcıların tutuklanmalarını talep ettiği 11 zanlıdan emekli kıdemli albaylar Yaşar Bülent Aksaray ve İbrahim Reşit Çağın ile emekli Yarbay Güneş Kıral'ın ''mevcut delil durumunu'' dikkate alarak, serbest bırakılmasına karar verdi.

    Emekli Tümgeneral Özkasnak, Kurmay Albay Seyfullah Sönmez ile albaylar Mustafa İhsan Tavazar, Mustafa Hakan Bural ve Ahmet Dağcı, emekli albaylar Osman Bülbül, Bahattin Çelik ve Veli Seyit'in ise ''haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması'' gibi nedenlerle tutuklanmalarına karar verildi.

    Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüpheliye ise henüz ulaşılamadı.

    Tutuklananlar cezaevine götürüldü-

    Tutuklama müzekkerelerinin yazılmasının ardından muvazzaf askerler, merkez komutanlığına ait araçla askeri cezaevine, diğer kişiler ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir minibüsle Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

    Tutuklular adliye önünde minibüse bindirilirken, yakınlarının el salladıkları görüldü.

    AA




    Özkasnak´la birlikte 8 kişi cezaevinde Yorumları