Trablus Havaalanı´nın kontrolü Libya´da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-20-2012 (23:56)   Son Mesaj: 04-20-2012 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    04-20-2012

    Trablus Havaalanı´nın kontrolü Libya´da

    Trablus Havaalanı´nın kontrolü Libya´da
    Trablus Havaalanı´nın kontrolü Libya´da

    Libya hükümeti, başkent Trablus'taki uluslararası havaalanını milis güçlerden devraldı.

    Libya hükümeti, havaalanının bundan böyle içişleri ve ulaştırma bakanlıklarına bağlı görevliler tarafından yönetileceğini açıkladı.

    Trablus Havaalanı'nın kontrolü, başkentin ağustos ayında Kaddafi güçlerinden alınmasından bu yana Zintan kentinin milis güçlerinin elinde bulunuyordu.

    Havaalanının Libya'daki geçici hükümetin kontrolüne geçmesi, zayıf bir yönetim sergilemek ve silahlı grupları kontrol edememekle eleştirilen hükümet için önemli bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

    Başkent Trablus'un ele geçirilmesinde önemli rol oynayan Zintanlı güçler, aynı zamanda Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi de elinde bulunduruyor. Seyfülislam Kaddafi, kasım ayında ülkenin güneyindeki çölde Zintanlı silahlı gruplar tarafından yakalanmış ve başkentin 160 kilometre batısındaki Zintan'a getirilmişti. Kaddafi, o tarihten bu yana Zintan'da gizli bir yerde tutuluyor.

    Seyfülislam Kaddafi'yi yargılamak isteyen Libya hükümeti, daha önce babasının veliahtı olarak gösterilen Kaddafi'nin çok yakında Zintanlılar tarafından hükümete teslim edileceğini ve başkent Trablus'a getirileceğini açıklamıştı.




    Trablus Havaalanı´nın kontrolü Libya´da Yorumları