Numan Kurtulmuş Suriye için uyardı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-20-2012 (19:57)   Son Mesaj: 04-20-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    04-20-2012

    Numan Kurtulmuş Suriye için uyardı

    Numan Kurtulmuş Suriye için uyardı
    Numan Kurtulmuş Suriye için uyardı

    HAS Parti lideri Kurtulmuş, ''Umut ediyorum, dua ediyorum ki Türkiye, Suriye cehennemine çekilmez. Eğer çekilirse bu, bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlenmesi olur'' dedi.

    Halkın Sesi Partisi Kurtulmuş, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde DPÜ Ekonomi Kulübü'nce düzenlenen, ''Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları'' konulu konferansta, Batı'nın, Beşşar Esed'in bir an evvel görevi bırakmasını istemediğini savundu.

    Esed'in zaman kazandığını ve masumların öldüğünü belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

    ''Korkarım ki bir müddet sonra Suriye'de bir ihtilal yaptırırlar. Yine azınlık olan gruplardan biri ihtilal yapar ve Esed'i yurt dışına gönderirler. Ondan sonra hem Batı yanlısı Nusayri rejimi gelmiş olur hem de Sünniler asla iş başına gelemez.

    Arkadaşlarımla 2 Ağustos 2011'den beri bir uluslararası planı öngörüyoruz. Çok zor olduğunu biliyoruz ama keşke bu uygulansaydı. 'Demokrasiye geçelim' denildiğinde azınlık diyor ki, 'hangi seçimi yapsanız Sünni bir yönetim gelecek.' Dolayısıyla Nusayriler bu işi bırakmak istemiyor. Onun için Baas Partisi'nin kapatılmasını, bütün unsurların temsil edileceği yeni partiler kurulmasını, bir yıllık süreçte anayasa, seçim ve siyasi partiler yasaları değişikliklerinin yapılmasını, sandıktan çıkacak gruba Esed'in yönetimi devretmesini öngördük. Bunlar yapılamadı. Umut ediyorum, dua ediyorum ki Türkiye, Suriye cehennemine çekilmez. Çekilirse bu, bölgesel bir savaşın fitilinin ateşlenmesi olur.''

    -28 Şubat soruşturması-

    Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde askerin birtakım baskı unsurları ortaya koyduğunu, ancak bunun yanında özellikle tekelci sermaye ve büyük sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin sürece destek verdiğini, koalisyon ortağı partiden 50 milletvekilinin istifa ettiğini söyledi.

    Türk milletinin dirençli olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

    ''Kim ne hesap yaparsa yapsın, kim nasıl davranırsa davransın bir de milletlerin direnci, Allah'ın hesabı vardır. Bu memlekette Allah'ın hesabı da milletin direnci de çok kuvvetli olmuş ve bugün 28 Şubat'la ilgili önemli mesafeler alınmıştır. Bunlar hoşumuza gidiyor. Ancak Milli Güvenlik Kurulu böyle durduğu, Yüksek Askeri Şura bir anayasal kuruluş olarak durduğu, asker ve sivil çift başlı yargı devam ettiği sürece bugün 28 Şubat olmaz ama yarın korkarım ki başka bir 28 Şubat olur. Onun için milletin kendi yönünü kuvvetlendirmesi, siyasetin de sistemi halk adına değiştirmesi gerekmektedir.''

    Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş'a, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve DPÜ Ekonomi Kulübü'nce birer çini tabak hediye edildi.

    AA




    Numan Kurtulmuş Suriye için uyardı Yorumları