Göçük altında kalan işçi güçlükle kurtarıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-20-2012 (17:54)   Son Mesaj: 04-20-2012 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 326  

    04-20-2012

    Göçük altında kalan işçi güçlükle kurtarıldı

    Göçük altında kalan işçi güçlükle kurtarıldı
    Göçük altında kalan işçi güçlükle kurtarıldı

    Ankara’da kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymasında bir işçi göçük altında kaldı.

    Beline kadar toprağa gömülen işçi itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle kurtarıldı.

    Olay, öğle saatlerinde Çankaya Ata Mahallesi 1048 Cadde üzerinde meydana geldi. İş makineleriyle bir binanın kanalizasyon çalışması yapıldığı sırada toprak kayması oldu. Kanalizasyonda çalışma yapan Ali Yüksekkaya tonlarca ağırlığındaki toprağın altında kaldı. Diğer işçiler çalışmayı durdurup, durumu hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri beline kadar toprağa gömülen işçiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Polis ekipleri ise çevrede toplanan kalabalığı dağıtmak için yoğun çaba harcadı. Bazı vatandaşların evlerinin balkonundan çalışmaları izlediği görüldü.

    Yaklaşık 2 metre derinlikte bulunan işçinin üzerine, kalan toprağın da devrilmemesi için kepçe yardımıyla zemine destek verildi. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu yaralı Yüksekkaya bulunduğu yerden güçlükle kurtarıldı. İlk müdahalesi burada yapılan işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Yaşananları anlatan bir işçi kanalizasyon çalışması sırasında göçük olduğunu ve arkadaşının toprak altında kaldığını söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.




    Göçük altında kalan işçi güçlükle kurtarıldı Yorumları