Batman da iki köyü solucanlar istila etti   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-20-2012 (14:57)   Son Mesaj: 04-20-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    04-20-2012

    Batman da iki köyü solucanlar istila etti

    Batman da iki köyü solucanlar istila etti
    Batman da iki köyü solucanlar istila etti

    Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kutlu ve Ulaş köyleri henüz türü belirlenemeyen bir çeşit solucan istilasına uğradı.

    Gercüş Kaymakamı Halit Mengi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ihbarı üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine talimat verildiğini belirterek, ''Gerekli önlemlerin alınması için yazışmaları yaptık'' dedi.

    Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner de, Kutlu köyünde solucan istilası olduğunu iddia ederek, Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile mücadele yürütüldüğünü ancak, ilaçlamanın etki etmediğini kaydetti.

    Geçen yıllarda da bu sorunun olduğunu anlatan Öner, ''Üç senedir bu sorun var. Bu sene Ulaş köyümüzde oldukça yaygınlaşmış durumda. İlaç kullanıyoruz ama yetersiz kalınıyor. Kaymakamlık Batman üniversitesinden yardım talebinde bulundu'' diye konuştu.

    Ulaş Köyü muhtarı Hüseyin Kardaş ise, bu solucan türünün 3 yıl önce köylerinde çıktığını ve her yıl bir önceki yıldan daha fazla artarak ortaya çıktıklarını bildirdi.

    Buna mutlaka bir çözüm bulunmasını istediklerini ifade eden Kardaş, ''Bir çare bulunması lazım. İnsanlar evlerinde kalamadıklarını söylüyorlar. Önlem alınmazsa köylüler köyü terk edecek. Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Mutlaka bir çare bulunsun'' dedi.

    AA




    Batman da iki köyü solucanlar istila etti Yorumları