Ergenekon´da 222´nci duruşma   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-20-2012 (12:58)   Son Mesaj: 04-20-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 380  

    04-20-2012

    Ergenekon´da 222´nci duruşma

    Ergenekon´da 222´nci duruşma
    Ergenekon´da 222´nci duruşma

    Birinci ''Ergenekon'' davasının 222'nci duruşması başladı.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

    Duruşmaya tutuklu sanıklardan Sedat Peker, Ergün Poyraz ve Seyhun Zayim ile men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt gelmedi.

    Duruşmada, Danıştay saldırısının ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan, başka bir davada da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklu olan Sinan Berberoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesine devam edildi.

    Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Osman Yıldırım ile 2004-2005 yılında Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldıkları zaman tanıştığını söyleyen Berberoğlu'na sorularını yöneltti.

    Pekgüzel'in ''Cumhuriyet Gazetesi'ne ilk el bombası atılmadan önce 3-4 Mayıs 2006'da Osman Yıldırım ile telefonla görüşmüşsünüz. Osman Yıldırım bombaları alıyor, Alparslan Arslan ile görüşüyor, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu ile irtibata geçiyor, bombalar atılmadan bir gün önce sizinle görüşüyor. Aramasının sebebi nedir?'' diye sordu.

    Yıldırım ile görüştüğü konuyu hatırlamadığını ifade eden Berberoğlu, ''Osman Yıldırım ile benden para koparmasının dışında bir ilişkim olmadı. Aradığında benden para istemiştir. Eşimin yanında bile arıyor ve beni taciz ediyordu. Eşim de böyle insanlarla muhatap olmamı istemiyordu. Bu nedenle ben de telefonuma Yıldırım'ın ismini 'Rok' diye kaydettim. Rok, boksör anlamına geliyor'' şeklinde konuştu.

    Pekgüzel'in bazı kişilerle yaptığı telefon görüşmelerini sorduğu Berberoğlu, bunları hatırlamadığını söyledi.

    Berberoğlu, Pekgüzel'in ''Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin'' sözleri üzerine, ''Karınca bacağı kadar yalan söylemem sayın savcım. Ancak hatırlamıyorum'' diye cevap verdi.

    Bu davada tanık olarak dinlenilmesi için uzun zamandan beri çağrıldığını belirten Pekgüzel'in bundan haberi olup olmadığını sorduğu Berberoğlu, vergi davalarından dolayı hükümlü olduğunu anlatarak, ''Bunları yapılandırmaya çalışıyordum. Organize şubeden aradılar, çağrıldığımı söylediler. Vergi davalarından hükümlü olduğum için buraya gelmedim. Gelseydim cezaevine gidecektim'' diye konuştu.

    Berberoğlu, Danıştay saldırısından bir gün önce 16 Mayıs 2006 tarihinde Alparslan Arslan ile saat 23.23 ve 23.24'teki iki görüşmesini soran Pekgüzel'e, Arslan'ı tanımadığını, Yıldırım'ın kendisini tanımadığı bir numaradan aramış olabileceğini söyledi.

    Yıldırım ile Danıştay saldırısından 3-4 gün önce yüz yüze görüştüğünü belirten Berberoğlu'na Pekgüzel, ''Danıştay'a eylem yapılacak. Ankara'ya gidecek. Yolculuğa çıkacağından size bahsetmedi mi?'' diye sordu.

    Danıştay olayından haberi olmadığını ifade eden Berberoğlu, bu konuları konuşmadıklarını kaydetti.

    Duruşma, Berberoğlu'nun soruları yanıtlamasıyla devam ediyor.




    Ergenekon´da 222´nci duruşma Yorumları