Bursa Valisi Van´dan gelen öğrencileri kabul etti   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-20-2012 (11:54)   Son Mesaj: 04-20-2012 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    04-20-2012

    Bursa Valisi Van´dan gelen öğrencileri kabul etti

    Bursa Valisi Van´dan gelen öğrencileri kabul etti
    Bursa Valisi Van´dan gelen öğrencileri kabul etti

    Bursa Valisi Şahabettin Harput, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Van-Erciş'ten gelen 12 öğrenci ve 2 öğretmeni kabul etti.

    Vali Harput, koltuğunu temsili olarak Osmangazi Fatih İlköğretim okulu öğrencisi Sinem İnci'ye bıraktı. Öğrencileri Heykel'deki tarihi valilik binasında kabul eden Harput, bu sırada Kırgız kökenli ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Semra Cevher ile bir süre sohbet etti.

    Harput, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın ülke için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, ''23 Nisan, TBMM'nin açıldığı, yeni devletin kurulmasının ilk temellerinin atıldığı ve bugünlerin ilk başlangıç tarihidir'' dedi.

    Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün o günü bayram olarak yasalaştırdığını ve 23 Nisan'ı da çocuklara armağan ettiğini belirten Harput, ''O gün aslında çok anlamlı bir gün. O gün bir çocuk doğuyordu 23 Nisan'da, cumhuriyetin çocuğu doğuyordu. Yeni Türkiye'nin, dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak Türkiye'nin yeni temelleri atılıyordu. Çocuklar da geleceği temsil ettiği için Atatürk özellikle çocuklara bu bayramı armağan etmekle dünyada çocuklara bir bayrama armağan eden tek lider olmaktadır. O bakımdan büyük Atatürk'ün bu değerini çok iyi anlamak durumundayız'' diye konuştu.

    Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkı verip, onların cemiyet hayatında söz sahibi olmasında çok öncelikli davranan büyük liderlerden birinin yine Atatürk olduğuna dikkati çeken Harput, bugün onun da güzel bir örneği olarak yerini temsili olarak ''yeni vali arkadaşına'' bırakacağını söyledi.

    Harput, makamını Osmangazi Fatih İlköğretim Okulu 8/B sınıfı öğrencisi Sinem İnci'ye bırakırken, ''kendisine güvendiğini'' dile getirdi.

    Valilik makamına oturan Sinem İnci de Atatürk'ün armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocukları adına kutlamak istediğini söyledi.

    İnci, bu makamda bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, ''Bursa'da yetersiz olan kütüphane sayısını, okulların çevresindeki güvenliği ve okullardaki eğitim kalitesini artırmayı hedeflediğini'' söyledi.

    Vali Harput, daha sonra Van-Erciş'ten gelen öğrencilerle sohbet edip, sorularını yanıtladı, hediyeler verdi.




    Bursa Valisi Van´dan gelen öğrencileri kabul etti Yorumları