Engelli Boşnak çocuklara ´´dost eli´´   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-20-2012 (11:57)   Son Mesaj: 04-20-2012 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    04-20-2012

    Engelli Boşnak çocuklara ´´dost eli´´

    Engelli Boşnak çocuklara ´´dost eli´´
    Engelli Boşnak çocuklara ´´dost eli´´

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TİKA iş birliğiyle yurt dışındaki engelli çocuklara da ''dost eli'' uzattı.

    İlk defa kentlerinden ayrılan ve ilk defa uçağa binen engelli 23 Boşnak çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de katılacak.

    Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansınca (TİKA) ''Uluslararası Engelsiz Çocuk Bayramı Projesi'' hazırlandı.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kültürünün yurt dışındaki engelli çocuklar arasında da yaşanması ve farklı ülkelerden gelen katılımcılarla kardeşlik ruhunun devam etmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, 12-16 yaşlarında bağımsız hareket etme güçlüğü bulunmayan Boşnak 23 engelli çocuk ile 7 refakatçisi Türkiye'ye getirildi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davetlisi olarak 5 günlüğüne Türkiye'ye gelen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de katılacak.

    İlk defa uygulanan proje ile hem yurt dışından engelli çocukların 23 Nisan kutlamalarına katılmaları hem de dünyaya barış mesajının iletilmesine katkı sağlamaları amaçlanıyor.

    Boşnak çocukların ziyaretlerinin iki gününü Ankara'da, üç günü de Konya'da geçirmesi planlanırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in isteği üzerine engelli çocukların İstanbul'a da götürülmesi için çalışma yapılıyor.

    TİKA'nın Bosna Hersek'teki temsilciliğinin belirlediği engelli çocukların, yapacakları ziyaretlerle Anadolu kültürünü ve tarihini de tanımaları isteniyor.

    Bu arada Boşnak çocuklar Ankara'daki ziyaretlerinin ilk gününde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait Saray Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Refakatçileriyle merkezi gezen çocuklar, buradaki imkanlar hakkında bilgi aldı.

    Çocuklar daha sonra Bakan Şahin'le de bir araya geldi. Konuklarıyla sohbet eden Şahin, onlara çeşitli hediyeler verdi.

    -Engelli çocuklar 23 Nisan törenlerinde-

    Ziyaretlerinin ikinci bölümünü Konya'da geçirecek olan Boşnak çocuklar, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne de katılacak.

    Konuk çocuklardan Azra Maşiç , Türkiye'de olmaktan büyük sevinç duyduğunu, gösterilen ilginin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

    Türkiye'yi ilk defa ziyaret ettiğini dile getiren bedensel engelli Edvin Bukva da burada engellilere çok iyi imkanların sağlandığını, güzel anılarla ülkesine döneceğini ifade etti.

    Öte yandan proje kapsamında Türkiye'ye gelen engelli çocuklardan birçoğunun ilk defa yaşadıkları kentlerden ayrılma imkanı buldukları ve ilk kez uçağa bindikleri öğrenildi.

    -''Ziyaretler engelli çocuklara büyük ufuklar getirecek''-

    Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımsızlıklarının 20. yıl dönümü dolayısıyla Bosna Hersek'te yaşayan ailelerin engelli çocuklarının katılacağı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

    Çiftçi, ''Bosna Hersek ile başlayan bu iş birliğinin engelliler ve yaşlılar alanında Balkan coğrafyasındaki diğer kardeş ülkelerle de geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir'' dedi.

    Ziyaretin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ile Bosna Hersek'in bağımsızlığının 20. yıl dönümüne denk getirildiğini söyleyen Çiftçi, bunun gelecek nesillere büyük ufuklar açacağını kaydetti.




    Engelli Boşnak çocuklara ´´dost eli´´ Yorumları