Dr. Ersin´in ismi hastanaye verilecek   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-19-2012 (22:56)   Son Mesaj: 04-19-2012 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    04-19-2012

    Dr. Ersin´in ismi hastanaye verilecek

    Dr. Ersin´in ismi hastanaye verilecek
    Dr. Ersin´in ismi hastanaye verilecek

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'teki önemli büyük bir hastaneye, bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın isminin verileceğini söyledi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, önceki gün Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ın, Özgürlük Mahallesi'ndeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

    Taziye çadırında baba Ramazan Arslan ile bir süre görüşen bakanlar, başsağlığı dileğinde bulundu. Bakanlar, bu sırada taziye çadırında okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

    Bakan Akdağ ve Şahin, Arslan ailesinin taziye çadırının yanındaki evlerine giderek anne Hatice Arslan'la bir süre görüştü. Bakanlar, Hatice Arslan'a sabır ve başsağlığı dileklerini illettikten sonra evden ayrıldı.

    Akdağ, ziyaret çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ciğerimizin bir parçasını kaybettik. Babasıyla, annesiyle ve eşiyle konuştum. Acıyı bir kez daha onlarla paylaştık'' dedi.

    Gideni geri getirmenin mümkün olmadığını belirten Akdağ, şöyle konuştu:

    ''Pırıl pırıl, hayatının baharında, kendisini hastalarına adamış, tertemiz bir vatan evladı, bir doktor görevinin başında Allah'ın rahmetine kavuşmuş oldu. Allah mekanını cennet etsin. Bizim bundan sonra yapacaklarımız onu geri getirmez ama ailesinin acısını bir nebze olsun azaltabilir. Gaziantep'teki önemli, büyük bir hastaneye kardeşimiz Dr. Ersin Arslan'ın ismini vereceğiz. Aileyle de konuştuk, onlar da bundan mutluluk duyduklarını ifade etti. Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Bir an önce biz sağlık ailesi olarak, ben Sağlık Bakanı olarak bu işin müsebbibi ya da müsebbiplerinden yani arkada bir azmettiren falan da var mı bilmiyoruz... Buna adalet karar verecek. Bir an önce hesap sorulmasını bekliyoruz. Şu an beklediğimiz en önemli husus budur.''

    Baba Ramazan Arslan ise ailelerden çocuklarına sahip olmasını isteyerek, ''Niye bu ortam böyle boş... İki bıçaklı orada, beş bıçaklı orada, hepinizin elini ayağını öpeyim, çocuklarınıza sahip olun. Bu, son olsun'' diye konuştu.

    Bakanlar Akdağ ve Şahin, daha sonra, babasını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu'nun evine taziye ziyaretinde bulundu.

    Bir süre Mazıcıoğlu'nun evinde kalan Bakan Recep Akdağ, Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğü Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gitti.

    Burada Başhekim Ali Güven Fincan ile görüşen Akdağ, olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu.




    Dr. Ersin´in ismi hastanaye verilecek Yorumları