Libya Başbakanı kabine değişikliği peşinde   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-19-2012 (21:57)   Son Mesaj: 04-19-2012 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    04-19-2012

    Libya Başbakanı kabine değişikliği peşinde

    Libya Başbakanı kabine değişikliği peşinde
    Libya Başbakanı kabine değişikliği peşinde

    Libya'daki geçici hükümetin başbakanı Abdürrahim El Kib, kabinesinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

    Kaddafi rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan çatışmaların ardından kurulan geçici hükümet, zayıf bir yönetim sergilemekle ve aradan geçen 5 aya rağmen özellikle silahların geri toplanması ve ulusal ordunun kurulması konusunda önemli bir ilerleme kaydedemekle suçlanıyordu.

    Hükümet sözcüsü Nasır El Mana, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Libya Başbakanı El Kib'in, bazı bakanlıkların çalışmalarını gözden geçirdiği ve yakında kabinesinde değişikliğe gideceğini açıkladı.

    El Mana, hangi bakanlıklarda değişiklik olacağı konusunda bilgi vermedi ancak bu konuda içişleri, savunma ve sağlık bakanlarının adı geçiyor. El Mana, kabine değişikliğinin ne zaman açıklanacağı hakkında ise bilgi vermedi.

    Kaddafi'yi deviren Libyalılara ödenen aylıklar hakkında geçen hafta yaşanan skandal, hükümete yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu. Aylıklardan Kaddafi'nin askerleri ile savaşmayanların, hatta şu anda hayatta bile olmayanların da faydalandığının ortaya çıkması üzerine, ödemelerin durdurulduğu belirtilmişti.

    Libya'da hükümet, ülkeyi 42 yıl boyunca diktatörlük rejimiyle yöneten Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından haziran ayında seçime gitmeyi planlıyor.




    Libya Başbakanı kabine değişikliği peşinde Yorumları