´İslam Almanya´ya ait değil sözü   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-19-2012 (21:58)   Son Mesaj: 04-19-2012 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 665  

    04-19-2012

    ´İslam Almanya´ya ait değil sözü

    ´İslam Almanya´ya ait değil sözü
    ´İslam Almanya´ya ait değil sözü

    Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili politikacı Volker Kauder, Alman İslam Konferansı'nın başlamasından bir gün önce "İslam Almanya'ya ait değildir" diyerek tartışma yarattı.

    Almanya'da Müslüman cemaatlerdeki din adamları ve imamların sanılanın aksine İslam konusundaki tartışmalara ve diyaloğa açık olduğu ortaya çıktı. (17.04.2012)

    Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/ CSU) Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wullf"un aksine İslam"ın Almanya"nın bir parçası olmadığını söyledi. Kauder, bu açıklamasını bugün başlayan Alman İslam Konferansı"ndan (DIK) bir gün önce yaptı. Kauder, "Passauer Neue Presse" adlı gazeteye verdiği demecinde "İslam bizim geleneğimizin ve Almanya kimliğinin bir parçası değildir, o nedenle Almanya"ya da ait değildir" diye konuştu. Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) politikacı "Ama Müslümanlar tabii ki Almanya'ya aittir. Vatandaş olarak da pek tabii tüm haklara sahiptirler" dedi.

    Daha önce sık sık İslam hakkında yaptığı açıklamalarıyla tartışma yaratan Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de Alman İslam Konferansı"nın başlamasından önce kısa bir açıklama yaptı. Friedrich "Din, ideolojik güç iddiaları adına kötüye kullanılmamalıdır. İslam Konferansı"ndan çıkan mesaj da bu olmalıdır" şeklinde konuştu.

    Türklerden İçişleri Bakanı'na eleştiri

    Öte yandan Alman devlet yetkilileri ile Müslüman toplumun temsilcilerini bir araya getiren Alman İslam Konferansı, bu sabah Berlin'de başladı. Toplantıya federal hükümet ve eyalet hükümetlerinden toplam 17 ve Müslüman toplumu adına da 6 temsilci katılıyor.

    Toplantıya katılan Almanya Türk Toplumu (TGD) adlı derneğin genel başkanı Kenan Kolat, konferanstan önce İçişleri Bakanı Friedrich"i eleştirerek "Sayın Friedrich, İslam Konferansı"ndan çıkacak sonuçları, basın toplantısında tek başına açıklamak istiyor, yani bugüne dek alışılageldiği gibi Müslüman toplumun temsilcileri ile birlikte değil. Onun istemediği bir şey söylenmesinden mi korkuyor, bilmiyorum" dedi.

    Bu yıl Alman İslam Konferansı"nın genel kurul toplantısında "cinsiyet eşitliği" ana konu olarak belirlenmişti. Ancak kısa süre önce Selefilerin ücretsiz Kur"an-ı Kerim nüshaları dağıtmaya başlamasının da toplantıda ele alınması bekleniyor.

    Almanyanın Sesi




    ´İslam Almanya´ya ait değil sözü Yorumları