Depremzedelerin Van´a dönüşü başladı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-19-2012 (12:54)   Son Mesaj: 04-19-2012 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 340  

    04-19-2012

    Depremzedelerin Van´a dönüşü başladı

    Depremzedelerin Van´a dönüşü başladı
    Depremzedelerin Van´a dönüşü başladı

    Van depreminin ardından Fethiye’de ağırlanan depremzedeler memleketlerine dönmeye başladı.

    Van"da meydana gelen depremin ardından Fethiye"ye getirilip, kamu misafirhanelerine yerleştirilen depremzedelerden bazıları Erçiş"te karların erimesinin ardından yıkılan evlerinin tamiratını yaptırabilmek için geri dönmeye başladı.

    Fethiye"de Haziran ayı ortalarına kadar Devlet Su İşleri, Orman İşletme Müdürlüğü ve Turizm Uygulama Oteli"nde konaklamakta olan depremzedeler, birer birer memleketlerine dönmeye başladı. Özellikle okulda çocukları okumayan aileler, memleketlerinde karların erimesinin ardından evlerini yeniden inşa edebilmek için dönüyor.

    Erçiş"ten Şükrullah Dağ, depremden bu yana Fethiye"de deprem psikolojisini atabilmek için bulunduklarını söyleyerek, "Şuanda memleketimizde karlar erimeye başladı. Yıkılan binamızı onarmak için memlekete dönüyoruz. Fethiye"de başta Kaymakamımız olmak üzere hemen herkes bizlerle yakından ilgilendi. Bizlere sahip çıktıkları için devletimizin yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
    Bazı depremzedelerde Fethiye"de çok güzel günler geçirmekte olduklarını, deprem psikolojisini yok etmek için hala psikologlara gitmekte olduklarını kaydederek, "Çocukları okumayan aileler yavaş yavaş memlekete dönüyorlar" diye konuştular.

    İHA




    Depremzedelerin Van´a dönüşü başladı Yorumları