KTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa´da   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-19-2012 (10:57)   Son Mesaj: 04-19-2012 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    04-19-2012

    KTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa´da

    KTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa´da
    KTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa´da

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Şanlıurfa'da temaslarda bulunuyor.

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC halkıyla anavatan Türkiye halkı arasındaki ilişkilerin uzun zamandır çok samimi biçimde devam ettiğini belirterek, ''Bu ilişkiler 1974 Mutlu Barış Harekatı'yla, Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğüyle ve yaratılan coğrafya üzerine kurmuş olduğu bağımsız bir devletle taçlandırılmıştır'' dedi.

    Eroğlu, Şanlıurfa Valiliği'ne resmi ziyaret gerçekleştirdi. Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Polis Merasim Birliği'ni selamladıktan sonra Valilik özel defterini imzaladı.

    Konuk Cumhurbaşkanı, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'ya ilk kez geldiğini söyledi.

    Urfa'nın güzelliklerini daha önce basından, televizyon ekranlarından izleme fırsatı bulduğunu, bugün ise bizzat görme imkanı bulduğu için memnun olduğunu ifade eden Eroğlu şunları kaydetti:

    ''KKTC'de, Urfa'dan gelen vatandaşlar var. Ama KKTC halkıyla anavatan Türkiye halkı arasındaki ilişkiler zaten uzun zamandır çok samimi bir şekilde devam ediyor. Bu ilişkiler 1974 Mutlu Barış Harekatı'yla Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğüyle ve yaratılan coğrafya üzerine kurmuş olduğu bağımsız bir devletle taçlandırılmıştır. Bugün de yine anavatan Türkiye ile gerek hükümetlerimiz gerekse kurumlarımız ve tabii Cumhurbaşkanı olarak ben, ilişkileri en sıcak şekilde devam ettirmekteyiz.''

    Şanlıurfa'da basından gördüğü ilgiye de teşekkür eden Derviş Eroğlu, ayrıca daha önce KKTC'de tanışma fırsatı bulduğu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'le yeniden görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Harran Üniversitesi'nde bugün vereceği konferansa da değinen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs'ın dününü ve bugününü anlatacağını söyledi.

    Eroğlu ayrıca, Harran Üniversitesi'nin kendisine doktora payesini verecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

    Vali Güvenç, konuşmanın ardından KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'na mırra (acı kahve) takımı takdim etti. Görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.




    KTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa´da Yorumları