Görmez; Onun mesajları tüm insanlığa   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-19-2012 (05:05)   Son Mesaj: 04-19-2012 (05:05)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    04-19-2012

    Görmez; Onun mesajları tüm insanlığa

    Görmez; Onun mesajları tüm insanlığa
    Görmez; Onun mesajları tüm insanlığa

    Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ''Peygamberimizin doğumu sıradan tarihi bir olay değildir.' dedi.

    Mersin Müftülüğü'nce Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı Görmez'in ''Yürekleri Peygamber sevgisi etrafında birleşen Mersinli kardeşlerim, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum'' sözleriyle başladı.

    Görmez, Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu yıl da kardeşliği, kardeşlik ahlakını ve kardeşlik hukukunu öne çıkardıklarını söyledi.

    ''Bizim sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz var'' diyen Görmez, şöyle devam etti:

    ''Peygamberimizin doğumu sıradan tarihi bir olay değildir. O'nun doğumunu anlamak biz Müslümanlar olarak varlığımızı anlamak demektir. O'nun doğumunu anlamak, yeryüzünde yaratılış gayesinin sırlarını anlamak demektir. O'nun doğumunu anlamak, yeryüzünde hayatın nihai anlamını bilmek ve anlamak demektir. Onun için anmaktan anlamaya diyoruz. Ve bu kutlu doğum haftalarını bir şölen olarak değerlendirmek asla doğru değildir. Doğru olan yüreklerinizde var olan o muhteşem sevgiyi, o Muhammed Mustafa sevdasını bir bilgiye dönüştürmek, O'nu davranışlarımıza dönüştürmek, O'nun gibi doğru, O'nun gibi dürüst, O'nun gibi iyi bir evlat, O'nun gibi iyi bir baba, O'nun gibi iyi eş, O'nun gibi iyi bir komşu, O'nun gibi dost, O'nun gibi mümin, iyi bir kul olmaktır. Asıl olan gaye budur. Bu gayeden yaratıcımız, Rabbimiz hiçbir zaman uzaklaştırmasın. Yüreklerimiz zaman zaman yolunu şaşırıyor. Yolunu şaşıran yüreklerimizin Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın kılavuzluğuna ihtiyacı var.''

    -''Güç ve servet tutkusu insanları esir aldı''-

    Görmez, günümüzde artık yürekleri tükenmiş insanların dünyasında yaşadığımızı kaydetti.

    Yürekleri tükenen insanlığın Hz. Muhammed'in rahmet yüklü mesajına ihtiyacı olduğunu ifade eden Görmez, ''Bugün yeryüzünde en büyük açlık, en büyük kuraklık sevgi açlığıdır, yürek kuraklığıdır, gönül kuraklığıdır. O'nun rahmet yüklü mesajlarına hepimizin, sadece biz Müslümanların değil, bütün insanlığın ihtiyacı var'' diye konuştu.

    Güç ve servet tutkusunun insanları esir aldığını, kardeşlik duygularını talan ettiğini ifade eden Görmez, onun için bütün insanlığın, insan kardeşliğini konuşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

    Müslümanların da kardeş olduğunu unutuğunu vurgulayan Görmez, ''İman kardeşliği, İslam kardeşliği sıradan bir kardeşlik değildir. Bizim kardeşliğimiz soy, sop, ırk temelli bir kardeşlik değildir. Bizim kardeşliğimiz çıkar ve menfaat temelli bir kardeşlik hiç değildir. Bizim kardeşliğimiz erdem ve fazilet temelli, Allah'ın rızası temelinde bir kardeşliktir. Onun için kardeş kardeşe zulüm etmez, tepeden bakmaz, kardeş kardeşi üzmez. Çünkü mümin bilir ki kardeşinin kalbi Allah'ın evidir'' dedi.

    -Suriye'deki durum-

    Suriye'de yaşananlara da değinen Görmez, şunları kaydetti:

    ''Etrafımızdaki İslam dünyasında olup bitenleri hep birlikte ibretle izliyoruz. Yanımızdaki Suriye'deki komşularımızın nasıl bir hale girdiğini, kardeşin kardeşe nasıl silah çektiğini, nasıl zulmettiğini hepimiz görüyoruz. Yüce Rabbimiz bir an önce Müslümanları bu tür haksızlıklardan, birbirlerine zulmetmekten, haksızlık etmekten uzak kılsın diye dua etmekten başka çaremiz yok. Tarihte yaşadığımız ortak acılar olabilir. Ancak o acıları sürekli bugüne kadar taşıyarak hesap sormamız doğru değildir. Yapılacak en güzel işlerden bir tanesi unutmak ve bağışlamaktır. Çocuklarımızın halini ve geleceğini düşünmek için buna ihtiyaç vardır.''

    -Vali Güzeloğlu-

    Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kutlu Doğum Haftası'nın Hz. Muhammed'i anlama adına büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

    Kardeşliğin önemine değinen Güzeloğlu, ''İnsanlık O'nu anlamak adına geride ve yavaş kalmıştır. İnsanlık onu anlamak adına yetersiz kalmıştır. İşte bu haftalar sevgili peygamberimizi anlamak, dünyada yaşanan her ne olumsuzluk varsa peygamber ahlakı ile bunları aşmak adına büyük bir fırsattır'' dedi.

    İl Müftüsü Ali Melek'in de konuşma yaptığı ve Kuran-ı Kerim okunan etkinlikte Görmez, Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ve kimi vatandaşlara gül verdi.




    Görmez; Onun mesajları tüm insanlığa Yorumları