Karayollarından sürücülere fırtına uyarısı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-19-2012 (00:57)   Son Mesaj: 04-19-2012 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    04-19-2012

    Karayollarından sürücülere fırtına uyarısı

    Karayollarından sürücülere fırtına uyarısı
    Karayollarından sürücülere fırtına uyarısı

    Karayolları, Türkiye genelinde yaşanan şiddetli fırtına ve rüzgar nedeni ile ciddi sıkıntılar yaşandığı açıklamasını yaparken yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

    Karayolları Genel Müdürülüğü, Türkiye genelindeki şiddetli fırtına ve rüzgarın birçok kazaya neden olduğu hatırlatılarak, mal ve can emniyeti açısından yol ve hava durumuna göre seyahat edilmesi uyarısında bulundu.

    Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 13.00'dan sonra Türkiye genelinde yaşanan şiddetli fırtına ve rüzgar nedeni ile KGM sorumluluğu altındaki yollarda araçların emniyetli seyrinde ciddi sıkıntılar yaşandığı ve istenmeyen kazalar meydana geldiği belirtildi.

    Özellikle İstanbul'da saat 13.20'de Boğaziçi Köprüsü üzerinde rüzgar hızının saatte 120 kilometreye ulaşması nedeniyle köprünün kuzey yönünün (Asya'dan Avrupa'ya) trafiğe kapatıldığı ifade edilen açıklamada, 3-4 dakika sonra da köprünün güney yönü de kapatılarak, Emniyet ve Karayolları trafik ekiplerince köprü üzerindeki araçların kontrollü olarak boşaltılması sağlandığı kaydedildi. Açıklamada, saat 14.00 itibarıyla Boğaziçi Köprüsü'nün trafiğe açıldığı kaydedildi.

    Rüzgar hızı saatte 70-80 kilometreye ulaşan FSM Köprüsü'nde ise her ihtimale karşı trafik ve karayolları ekiplerince kontrollü olarak araç geçişleri sağlandığı vurgulanan açıklamada, bu otoyol güzergahında Mollagürani Viyadüğü üzerinde saat 15.00'da devrilen tırın, otoyolun Avrupa'dan Asya istikametindeki güney yönünde geriye doğru birikmesine bağlı olarak, FSM Köprüsü'nün güney yönünde trafiğin kapanmasına sebep olduğu belirtildi. Açıklamada, kaza noktasında yapılan çalışmalar sonucu yolun 15.45 itibarı ile trafiğe açıldığı kaydedildi.

    -Ankara-Konya yolu-

    Ankara-Konya yolunun Altınekin ayrımından itibaren Cihanbeyli yönüne doğru 6. kilometresinde, kum fırtınası sebebi ile kaybolan görüş mesafesi çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasına neden olduğu ifade edilen KGM açıklamasında, şunlar kaydedildi:

    ''Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı bu kesimde kazaya karışan araçların yoldan çekilmesi için Emniyet ve Karayolları trafik ekiplerince yapılan çalışmaların sonucu saat 20.00 itibarıyla Konya istikameti yönü trafiğe açılmış olup Ankara istikametinde ise yol temizleme çalışmaları devam ediyor.

    Yine kum fırtınasına bağlı olarak Konya-Aksaray ve Konya-Ereğli yollarında görüş mesafesinin kaybolması nedeniyle meydana gelen yaralanmalı 4 ayrı kaza neticesinde saat 15.00'da trafiğe kapanan yol Emniyet ve Karayolları trafik ekiplerince kontrollü olarak saat 19.00 da trafiğe açıldı.

    Meteoroloji'den alınan bilgiye göre gece saat 24.00'a kadar devam edecek olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın mal ve can emniyetleri açısından yol ve hava durumuna göre seyahat etmelerinde yarar vardır.''




    Karayollarından sürücülere fırtına uyarısı Yorumları