Şantaj ve casusluk davasında tahliye yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-19-2012 (00:58)   Son Mesaj: 04-19-2012 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    04-19-2012

    Şantaj ve casusluk davasında tahliye yok

    Şantaj ve casusluk davasında tahliye yok
    Şantaj ve casusluk davasında tahliye yok

    ''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 56 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedildi.

    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Zeki Mesten, Mehmet Seyfettin Alevcan, Deniz Mehmet Irak ve Ekrem Saltuk Baysal, savunmalarına ek olarak beyanlarda bulunup, tahliyelerini talep etti.

    Duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

    Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, tutuklu sanıklardan Ekrem Saltuk Baysal ve Deniz Mehmet Irak'ın, yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

    -Mahkemenin ara kararı-

    Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın, haklarındaki atılı suçların niteliği, suçların kanundaki yaptırım miktarları, bir kısım müşteki ve tanıkların dinlenilmemiş olması ve dosyadaki deliller itibarıyla kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların devam etmesi göz önüne alınarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

    Savunmaları alınan sanıklar Merdan Metin, Esin Tolga Uçar, Alper Eylem Ersoy, Mehmet Aygün, Necmi Yıldırım ve Yücel Çipli'nin duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılmasına hükmeden heyet, sanıklardan Adnan Yılmaz'ın yurt dışına çıkış yasağının da sanığın savunmasının alınmış olmasını göz önünde bulundurarak kaldırılmasına karar verdi.

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 18 Nisan 2012 tarihli yazısıyla sanık Ali Haydar Eser'in, 7 ile 27 Mayıs tarihleri arasında Tayland, Singapur, İtalya ve Hollanda'da yıllık iznini geçirmek için talepte bulunduğunu belirten heyet, sanığın daha önce savunmasının alındığı ve duruşmalardan bağışık tutulduğu için izinli olarak bu ülkelere gönderilmesinde bir sakınca olmadığına dair Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na yazı yazılmasını kararlaştırdı.

    Bugünkü duruşmada ''mağdur'' sıfatıyla dinlenilen müşteki Haydar Can Demirhan'ın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya müdahil olarak katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, adreslerinin tespitinin ardından kimi müştekilerin bulundukları yerlerdeki nöbetçi ağır ceza mahkemelerine ifade vermeleri için talimat yazısı yazılmasına da karar verdi.

    Sanık ve avukatlarının diğer taleplerinin reddine hükmeden heyet, duruşmayı 25 Mayıs 2012'ye erteledi.




    Şantaj ve casusluk davasında tahliye yok Yorumları