Antalya´da 50 müezzin ve imam ezan okudu   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-19-2012 (00:54)   Son Mesaj: 04-19-2012 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    04-19-2012

    Antalya´da 50 müezzin ve imam ezan okudu

    Antalya´da 50 müezzin ve imam ezan okudu
    Antalya´da 50 müezzin ve imam ezan okudu

    Antalya'da düzenlenen etkinlikte 50 müezzin ve imam koro halinde ''uşşak'' makamında ezan okudu.

    Antalya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte 50 müezzin ve imamdan oluşan koro, Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Koro Şefi Tahir Çetin yönetiminde uşşak makamında ezan okudu.

    Şef Tahir Çetin program öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 kişilik koronun yaklaşık 6 ay önce hazırlıklara başladığını söyledi. Çetin, 50 kişinin birlikte şarkı ya da türkü seslendirebileceğini ancak ezan okumanın çok zor olduğunu ifade ederek, ''Çünkü ezan doğaçlama bir şeydir. Notası yoktur ve tamamı meşk usulü geçilen bir şeydir. Bir ilk olacak ve Allah'ın ismini yüceltmek adına, İslam'ın dışa yansıyan mesajı olan ezanı en güzel şekilde icra edeceğiz'' diye konuştu.

    Aynı koronun tasavvuf müziği eserlerini de seslendirdiği gecede koroya semazenler de eşlik etti.

    Etkinlikte konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Hazreti Muhammed'in İslam kardeşliğinin önüne çıkacak her türlü engeli kaldırdığını söyledi. Keleş, ''İnsanlık, bu mesaja şiddetle ihtiyaç duymaktadır. İslam'ın temel hedefi insanları kalbi selim sahibi yapmaktır. İslam kardeşliği sonsuzdur. İslam kardeşliğini kuran bağlar, imana dayalı bağlardır. Menfaate dayalı değildir'' dedi.

    Kardeşliğe, sevgiye ve imana dayanan bağların hiçbir zaman sona ermeyeceğini ifade eden Keleş, ''Buraya O'nun sevgisiyle toplandınız. Kıyamet gününde onunla olmayı hakkettiniz inşallah'' diye konuştu.

    Etkinlik sonunda Antalya Müftülüğü ile Hamle Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) işbirliğinde ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ''Hazreti Peygamber ve Kardeşlik Hukuku'' konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.




    Antalya´da 50 müezzin ve imam ezan okudu Yorumları