Meclis 2B yasasınının 1. bölümünü görüştü   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-18-2012 (22:56)   Son Mesaj: 04-18-2012 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    04-18-2012

    Meclis 2B yasasınının 1. bölümünü görüştü

    Meclis 2B yasasınının 1. bölümünü görüştü
    Meclis 2B yasasınının 1. bölümünü görüştü

    Meclis Genel Kurulu’nda, 2B olarak adlandırılan hazine arazilerinin orman alanı dışına çıkarılmasıyla ilgili kanun tasarısının maddeleri görüşülüyor.

    Meclis Genel Kurulu"nda, 2B olarak adlandırılan ve temel kanun olarak görüşülen Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı"nın birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

    Meclis Genel Kurulu"nda, 2B olarak adlandırılan tasarının birinci bölümündeki ilk 12 madde kabul edildi.

    Tasarının 8. maddesi üzerinde AKP"nin verdiği önerge kabul edildi. Buna göre; 8. maddenin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde geçen "talebin intikal tarihinden en geç on beş gün içinde" ibaresi fıkra metninden çıkartıldı.

    AKP"nin tasarının 10. maddesi üzerine verdiği önergenin kabul edilmesiyle 10. maddenin ikinci fıkrası da değişti. Kabul edilen önergeyle, bu kanunun uygulamasından elde edilen gelirlerin yüzde üçünü geçmemek üzere Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktar, genel bütçe gelir ve gider hesaplarıyla ilişkilendirilmeksizin tahsilini takip eden ay sonuna kadar yatırım amacıyla kullanılmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü muhasebe birimi hesabına ödenecek.

    AKP"nin "Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin işlemler" başlıklı 12. madde üzerinde verdiği önerge kabul edildi, Buna göre, "doğrudan hak sahiplerine satılacak Hazineye ait tarım arazilerinin satış bedeli rayiç bedelin yüzde ellisidir" cümlesindeki "ellisidir" ibaresi "yetmişidir" şeklinde değiştirildi. (ANKA)




    Meclis 2B yasasınının 1. bölümünü görüştü Yorumları