Silah taşıyan gemiye arama yapılacak   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-18-2012 (18:54)   Son Mesaj: 04-18-2012 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    04-18-2012

    Silah taşıyan gemiye arama yapılacak

    Silah taşıyan gemiye arama yapılacak
    Silah taşıyan gemiye arama yapılacak

    Suriye'ye silah götürdüğü iddia edilen ve İskenderun Limanı'na yanaşan ''Atlantic Cruiser'' adlı gemide detaylı aramanın yarın sabah saatlerinde yapılacağı belirtildi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriye'ye silah götürdüğü iddiasıyla İskenderun Limanı'na çekilen Antigua-Barbuda bandıralı ''Atlantic Cruiser'' isimli gemi, kentte yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle limana yanaştırıldı.

    Yetkililer, hava muhalefetinden dolayı gemideki detaylı aramanın yarın sabah saatlerinde yapılacağını kaydetti.

    -Alman şirketten açıklama-

    Alman Bockstiegel Reederei GmbH Şirketi'nce yapılan yazılı açıklamada, ''Atlantic Cruiser'' adlı geminin uzun zamandan beri ticari ilişkide oldukları Ukraynalı bir şirkete kiralandığı belirtildi.

    Gemide bulunan yükün Suriye, Türkiye ve Karadağ'a gönderilmek üzere Hindistan'ın Mumbai kentinde yüklendiği ifade edilen açıklamada, yükün bir bölümünün de Cibuti'ye gönderildiği ve bu yükün burada indirildiği kaydedildi.

    Cibuti'de yeni yük alınmadığı vurgulanan açıklamada, Suriye'ye götürülmekte olan yükün termal santral parçaları olduğu belirtildi.

    Açıklamada, belgelere ve yükün görümüne göre gemideki yükün basında iddia edildiği gibi silah, mühimmat veya ağır askeri teçhizat taşıdığı yönünde bir ipucunun olmadığı kaydedildi.

    Gemiyi kiralayan şirketle sürekli bağlantı içinde olunduğu vurgulanan açıklamada, bu şirketin de, gemide silah veya başka türlü askeri teçhizat olmadığı, sadece yasal ve sivil yük taşıdığı ifade ettiği belirtildi.




    Silah taşıyan gemiye arama yapılacak Yorumları