Karabük´teki yangın hızla yayılıyor   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-18-2012 (18:54)   Son Mesaj: 04-18-2012 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    04-18-2012

    Karabük´teki yangın hızla yayılıyor

    Karabük´teki yangın hızla yayılıyor
    Karabük´teki yangın hızla yayılıyor

    Safranbolu ilçesinde çıkan yangın yaklaşık 50 hektar alanda etkili oluyor. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın için çevre illerden takviye istendi. 3 köy tehlike altında...

    Uzunsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toprakcuma köyü mevkisinde çıkan orman yangınına, işçiler ve arazözlerle müdahale etmeye çalıştıklarını, şiddetli rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

    Yangının yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğunu ifade eden Uzunsoy, yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

    Yangın için komşu illerden destek istendi

    Safranbolu ilçesinde orman yangını çıktığı, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın için komşu illerden destek istendiği bildirildi.

    Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Safranbolu'ya bağlı Toprakcuma köyü mevkisinde bulunan kızılçam ormanında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

    Aksoy, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Karabük ve Safranbolu belediyeleri itfaiye ekipleri ile Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale edildiğini belirtti

    Yangın için komşu illerden de destek ekipleri istendiğini vurgulayan Aksoy, ''yangın nedeniyle Çıraklar, Gündoğan ve Yaylaköy köylerinin tehlike altında olduğunu'' kaydetti.

    Vali Küçük: Rüzgar çok etkili olduğu için yangın hızla yayılıyor

    Karabük Valisi İzzettin Küçük, Toprakcuma köyündeki orman yangınına ilişkin, ''Rüzgar çok etkili olduğu için yangın hızla yayılıyor'' dedi.

    Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toprakcuma köyü mevkisinde çıkan orman yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını belirterek, söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Yangın çıkan bölgenin yakınındaki Çıraklar, Gündoğan ve Yaylaköy köylerinin koruma altına alındığını ifade eden Küçük, ''Komşu illerden yardımlar ulaştı. Ankara, Kütahya ve Sakarya'dan da ekipler yardım için yola çıktı. Rüzgar çok etkili olduğu için yangın hızla yayılıyor. İlk önceliğimiz köylerimizdi. Orada gereken tedbirleri aldık'' diye konuştu.

    Küçük, yangının etrafını dozerlerle kazarak, yangını belli bir alanda tutmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

    Kastamonu'da da 6 samanlık yandı, 2 evde hasar oluştu

    Kastamonu'da fırtına nedeniyle çıkan yangında 1 ev, 6 samanlık kullanılmaz hale geldi, 2 evde hasar oluştu.

    Merkeze bağlı Çatören Köyü Besti Mahallesi'nde, fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu kıvılcım çıktı. Kıvılcımların Satı Dağlı'ya ait samanlıktaki otları tutuşturmasıyla yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede Satı Dağlı'nın evinin yanı sıra 5 samanlığa da yayıldı.

    Yangına, Kastamonu ve İhsangazi belediyeleri ile Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz ile müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Yangında, 1 ev ve 6 samanlık tamamen yanarken, iki evde de hasar meydana geldi.

    Köy Muhtarı Kamil Dağlıoğlu, can kaybının olmadığına sevindiklerini belirterek, mağdur olanlara yardım yapılması talebinde bulundu.




    Karabük´teki yangın hızla yayılıyor Yorumları