Ankara´da şiddetli rüzgar çatıları uçardı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 04-18-2012 (18:58)   Son Mesaj: 04-18-2012 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    04-18-2012

    Ankara´da şiddetli rüzgar çatıları uçardı

    Ankara´da şiddetli rüzgar çatıları uçardı
    Ankara´da şiddetli rüzgar çatıları uçardı

    Ankara'da rüzgar nedeniyle toz bulutu ile kaplandı. Yaşanan fırtına nedeniyle Esenboğa Havalimanı'nda uçakların inişinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor.



    Esenboğa Havalimanı'nda zaman zaman şiddetini artıran fırtınanın neden olduğu toz bulutu görüş mesafesini düşürdü. Son bir saatte 14 uçak pisti pas geçerken, 2 uçak da geri döndü.

    Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaşanan bazı aksamalar, pilotlara verilen meteorolojik ve görüş mesafesi bilgilerinin havayolu şirketleriyle paylaşılması ve onların kararı sonucu gerçekleşti.

    Havalimanında, yolcu geliş-gidiş katlarında oluşan toz nedeniyle çalışanlar görevlerini maske takarak sürdürüyor.

    Ankara'da şiddetli rüzgar nedeniyle toz bulutu oluşurken, bazı binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi ve araçlarda hasar meydana geldi.

    Başkent, zaman zaman etkisini arttıran rüzgar nedeniyle toz bulutuyla kaplandı. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü ve İbn-i Sina Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu bazı binaların çatıları rüzgarın etkisiyle uçtu.

    Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü önünde park halinde bulunan, Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer'e ait makam aracı, üzerine çatı parçasının düşmesi sonucu hasar gördü.

    Öte yandan, kentin farklı noktalarında da ağaçlar ve trafik levhaları devrildi. Atatürk Bulvarı Akay Kavşağı girişinde, trafik levhası rüzgarın etkisiyle yol üzerine devrildi. Nenehatun Caddesi'nde de park halindeki araç, üzerine ağaç devrilmesi sonucu hasar gördü.

    Büyükşehir belediyesi yetkilileri, yaklaşık 25 ihbar aldıklarını, belediye ekiplerinin rüzgar nedeniyle meydana gelen olaylara anında müdahale ettiğini bildirdi.

    -Karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat-

    Bu arada, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ankara'da etkili olan lodos nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

    Bacaya bağlı doğalgazlı cihazların kapatılması ve sobaların söndürülmesi istenen açıklamada, özellikle temizliği ve bakımı yapılmamış bacaların çekiminin azalacağı, bu durumun karbonmonoksit zehirlenmelerine neden olabileceği vurgulandı.

    Doğalgazlı cihazların baca çekişinin ve sızdırmazlıklarının kontrol ettirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, acil durumlarda ''230 73 84 ve 0 506 722 52 63'' numaralı telefonların aranabileceği belirtildi.




    Ankara´da şiddetli rüzgar çatıları uçardı Yorumları