Kız Meslek´te görkemli Turizm Haftası   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-18-2012 (17:54)   Son Mesaj: 04-18-2012 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    04-18-2012

    Kız Meslek´te görkemli Turizm Haftası

    Kız Meslek´te görkemli Turizm Haftası
    Kız Meslek´te görkemli Turizm Haftası

    Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan Kız Meslek Lisesi'nde 'Turizm Haftası' kutlama töreni düzenlendi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde bulunan Kız Meslek Lisesi'nde 'Turizm Haftası' kutlama töreni düzenlendi.

    Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün eşi Fadime Öksüz, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile eşi Sema Kıcıroğlu, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan ile eşi Yasemin Turhan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Mezitli Kız Meslek Lisesi Müdürü Dursun Kılınç, hem Mezitli hem de Mersin adına 4 yıldır hayal kurduklarını belirterek, 'Hayalimdeki Mezitli Projesi'nin mimarı olan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu'na teşekkür etti. Hayallerin yarıştığı bu projede gençlerin oldukça başarılı çalışmalar çıkardığını vurgulayan Kılınç, "Geçen seneki alt başlığı '2023'te Mezitli'de Turizm' olan bu çalışmada öğrenciler Mersin'i ve Mezitli'yi, en az Antalya kadar gelişmiş bir turizm kenti olarak hayal ettiler. Öğrenciler hatta Akdeniz bölgesinin en önemli kentleri arasında Mersin'i turizmde birinci sıraya çıkardılar" dedi.



    Bunun nedenin Mersin'in tarihi, yeşili, denizi gibi her yönünün olmasından kaynaklandığını ifade eden Kılınç, "Bizde gençlerimizin bu tespitine canı gönülden katılıyoruz. İnanıyoruz ki Akdeniz Oyunları bu hayallerin gerçekleşmesinde büyük oranda katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

    Konuşmanın ardından okulun öğrencileri tarafından Osmanlı Kıyafet Defilesi, Aşık ile Maşuk gösterisi ve turizm konulu şiirler okunurken, halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı. Program misafirlere verilen kokteyl ile son buldu.




    Kız Meslek´te görkemli Turizm Haftası Yorumları