Ege´de de şiddetli fırtına etkili oldu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-18-2012 (17:56)   Son Mesaj: 04-18-2012 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    04-18-2012

    Ege´de de şiddetli fırtına etkili oldu

    Ege´de de şiddetli fırtına etkili oldu
    Ege´de de şiddetli fırtına etkili oldu

    İzmir'de vapur seferleri aksadı. Aydın'da çam ağaçları devrildi, stadın çatısı uçtu. Manisa Turgutlu Ovası'nda tarım arazilerini su bastı.

    Ege Bölgesi'nde fırtına ve şiddetli yağış etkili oluyor.

    İzmir'de fırtına nedeniyle vapur seferlerinde aksama meydana gelirken, bazı bölgelerde ağaçlar devrildi.

    Aydın'ın Germencik ilçesinde fırtına nedeniyle çam ağaçları devrilirken, Çine ilçesine bağlı Akçaova beldesinde Mustafa Kaç Stadı'nın tribününün çatısını uçtu.

    Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, ''Çatı uçması 20 dakika sonra olsaydı çocuklar okul yolunda olacaktı. Büyük tehlike atlattık. Stadımızın çatısı 750 metre kareydi. 2003 yılında yapılmıştı. 80 bin lira zararımız var, tek tesellimiz can kaybı olmaması'' dedi.

    Fırtına Söke ilçesinde de bazı ağaçların devrilmesine ve çatıların uçmasına neden oldu.

    Gediz Nehri taştı

    Manisa'da şiddetli yağış nedeniyle Gediz Nehri'nin taşması sonucu Turgutlu Ovası'ndaki tarım arazilerinin bir bölümü sular altında kaldı.

    Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ''Gediz Nehri taştı. Çok sayıda üzüm bağı ve tarım arazisi su altında kaldı. Şimdilik taşkın sularının bir zararı yok. Suların çekilmesi sonrasında belki bağlarda direk yıkılması ve bağ köklenmesi meydana gelebilir. Bugünkü yağmur ve rüzgardan sadece erik ürünününde ciddi boyutta zarar meydana geldi. Çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için gerekli kurumlara raporlarımızı hazırlayarak sunacağız '' dedi.

    Turgutlu'da yetiştirilen ve birçok ülkeye ihraç edilen can eriği, Turgutlu Ovasında her yıl 10 bin dönüm arazide 60-70 bin ton rekolteye ulaşıyordu.

    Demirci ilçesinde de Esnaf ve Sanatkarlar ile Kredi Kefalet Kooperatifinin bulunduğu binanın çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Binada ve çevredeki iki araçta maddi hasar oluştu.

    AA




    Ege´de de şiddetli fırtına etkili oldu Yorumları