Davutoğlu, bakanlık protestocuları aradı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-15-2012 (00:58)   Son Mesaj: 04-15-2012 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 337  

    04-15-2012

    Davutoğlu, bakanlık protestocuları aradı

    Davutoğlu, bakanlık protestocuları aradı
    Davutoğlu, bakanlık protestocuları aradı

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı önünde Suriye'de kaçırılan Türk gazeteciler ile ilgili gösteri yapanlarla telefon görüşmesi yaptı.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu Suriye'de akıbetlerinden haber alınamayan 2 gazetecinin durumu hakkında Bakanlık önünde toplanan grubun kanaat önderleri ile İran nükleer görüşmeleri için bulunduğu İstanbul'dan telefonla görüştü.

    Kaynaklara göre gençler Davutoğlu'na protesto eyleminde bulunmadıklarını, sadece konuya ilgiyi canlı tutmak istediklerini aktardılar. Davutoğlu da orada bulunan gençlerin hissiyatını paylaştığını, 2 gazeteciyi kurtarmak için her kanaldan her türlü çalışmanın sürdürüldüğünü, şu ana kadar birçok ülkede kaçırılmış olan vatandaşların kurtarıldığını, bu vatandaşların da kurtarılmasını umduklarını belirtti.

    Bakan Davutoğlu, gençlerin Bakanlık içine alınarak çay ikram edilmesi talimatını verdi. Bakanlık Ortadoğu Dairesi Genel Müdürü de gençleri Bakanlık içinde kabul ederek görüştü ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Bu arada Davutoğlu, Twitter'da İran nükleer görüşmeleri ile ilgili olarak müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti ve Türkiye'nin bu sürece daha çok katkı vermeye hazır olduğunu ifade etti. Davutoğlu taraflara yapıcı tutumları nedeniyle de teşekkür etti.




    Davutoğlu, bakanlık protestocuları aradı Yorumları