İki bakan Nizip´te Adliye binası açtı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-14-2012 (19:57)   Son Mesaj: 04-14-2012 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    04-14-2012

    İki bakan Nizip´te Adliye binası açtı

    İki bakan Nizip´te Adliye binası açtı
    İki bakan Nizip´te Adliye binası açtı

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Hep beraber Türkiye'de çok önemli değişim süreci yaşıyoruz. Bu gelişim ve değişimin ana dinamiği adalet ve güven veren bir yargı sistemidir'' dedi.

    Ergin, Nizip Adliye Binası'nın açılışında, Türkiye'de önemli bir değişim süreci yaşandığını ifade ederek, ''Hep beraber Türkiye'de çok önemli değişim süreci yaşıyoruz. Bu gelişim ve değişimin ana dinamiği adalet ve güven veren bir yargı sistemidir. Gerek yerli sermaye gerek yabancı yatırımcı bu ülkede taş üstüne taş koyacaksa önce temelini atacağı Türkiye topraklarında güven veren bir adalet var mı, yok mu ona bakıyor'' diye konuştu.

    Bakan Ergin, Türkiye'nin kalkınmasının temelinde inşa etmeye çalıştıkları güçlü ve güven veren bir adalet sistemi olduğunu vurguladı. Son 10 yılda Türkiye'nin adalet hizmetleri alanında dört ana başlıkta önemli adımlar attığını bildiren Ergin, şöyle konuştu:

    ''Bunlardan bir tanesi, adalet sisteminin ihtiyacını duyduğu fiziki altyapıyı tamamlama noktasında 156 adalet sarayını hizmete soktuk. Bugün Ulusal Yargı Projesi'yle ilk tensip duruşmaları çok kısa süre içerisinde yapılıyor. Yapılan bu çalışmalarla yargı çalışanlarındaki eksiklikler de giderildi. Ancak halen bazı eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Çalışan sayısını artırmak için önemli gayretler sarf ediyoruz.

    Ama hakim ve savcı sayısı hakkında arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçişi kolaylaştıran bir takım düzenlemeler yaptık. İnşallah bu düzenlemeler önümüzdeki 3 ya da 4 ay içerisinde meyvesini vermeye başlayacak ve kısa süre içerisinde hakim, savcı ihtiyacını karşılayacak ve bu açığı kapatacak önemli sonuçları beraberce göreceğiz.''

    -Adalet vurgusu-

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise adaletin kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, huzurun ve barışın teminatı olduğunu ifade etti.

    Kendileri için adaletle ilgili yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu bu nedenle yola çıkarken partilerine Adalet ve Kalkınma Partisi adını koyduklarını bildiren Şahin, şunları anlattı:

    ''Kalkınmanın en önemli dinamiğinin adalet olduğu, yani ikisi birleştiği zaman bu ülkenin geleceğini inşa edeceğimize inandık. Adaletin olmadığı hiçbir yerde kalkınma modelinin olamayacağını gördük. Biz üç kıtaya hükmeden ataların torunları olarak adaletli olmalıydık. Adalet sistemimizi revize etmemiz gerekiyordu, bodrum katlarından çıkarmamız gerekiyordu. Gerekenler yapıldı ve hamdolsun bugünleri gördük.''

    Bakan Şahin, bilgi ve teknolojiyi kullanan hukuk devleti olma yönünde, Avrupa Birliği standartlarına gelmek, daha da ileriye gitmek için işin ehli olan kişilerle yola çıktıklarını kaydetti.

    AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise adalet sarayının Nizip'e çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

    Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay ise 350 bin liraya mal olan adalet sarayının yeni yerinde daha güzel hizmet vereceğini ifade ederek, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

    Açılışın ardından Bakan Ergin ve Şahin yetkililerle birlikte adliye binasının açılış kurdelesini kesti ve binayı gezdi.

    Bakan Ergin, gezi sırasında vatandaşların sorunlarını dinledi.

    Program sonunda Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay, Bakan Ergin'e günün anısına ''Çingene Kızı'' figürünün yer aldığı bir tablo hediye etti.

    Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




    İki bakan Nizip´te Adliye binası açtı Yorumları