28 Şubat mağdurları için tazminat istedi   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-14-2012 (18:56)   Son Mesaj: 04-14-2012 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    04-14-2012

    28 Şubat mağdurları için tazminat istedi

    28 Şubat mağdurları için tazminat istedi
    28 Şubat mağdurları için tazminat istedi

    Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''28 Şubat mağdurlarının kayıplarının telafisi sağlanmalıdır. Bu sorun, en az 28 Şubat faillerinin yargılanması kadar önemlidir'' ifadesini kullandı.

    Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türk demokrasisinin çağdaş dünyaya rüşdünü ispatladığını belirtti.

    28 Şubat sürecinde birçok öğretmen ve memurun görevlerinden atıldığını yahut istifaya zorlandığını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

    ''2006 yılında çıkarılan bir kanunla bazı öğretmenler geri döndü. Ancak özlük hakları verilmediği gibi geriye dönük ödeme yapmaları istendi. Bu mağduriyetlerin giderilmesini ve kendilerine tazminat ödenmesini istiyoruz. 28 Şubat mağdurlarının kayıplarının telafisi sağlanmalıdır. Bu sorun, en az 28 Şubat faillerinin yargılanması kadar önemlidir.''

    -Eğitim-Bir-Sen toplu sözleşme taleplerine ilişkin eylem planı hazırladı-

    Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın toplu sözleşmeye ilişkin taleplerini içeren bir eylem planı hazırlandığı belirtildi.

    Taleplerin 16 Nisan Pazartesi günü yapılması planlanan basın toplantısıyla duyurulacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Dört aşamadan oluşan eylem planımız kapsamında ilk eylem 19 Nisan Perşembe günü tüm illerde maaş bordrolarının yakılması ve derslere yaka kokardıyla girilmesiyle başlayacak. 25 Nisan Çarşamba günü sendika üyelerinin katılımıyla Maliye Bakanlığı önünde maaş bordrolarının yakılacağı 'Ek ödeme' eylemi yapılacak. Yine aynı gün Türkiye genelindeki bütün şubeler Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve milletvekillerine faks çekilerek, 'Faks eylemi' gerçekleştirilecek.''

    Toplu sözleşme görüşmelerine başlamadan yapılması planlanan eylemlerin, mayıs ayının ilk haftası ''Büyük Ankara Eylemi'' ile son bulacağını belirtildi.

    -BASK Genel BAşkanı Akay-

    BASK Genel Başkanı Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın doğalgaz fiyatlarında kullanım oranlarına göre düzenleme yapılacağı yönündeki sözlerini eleştirdi.

    Akay, doğalgaza yapılan son zamla dar gelirlilerin zor durumda kaldığını savundu




    28 Şubat mağdurları için tazminat istedi Yorumları