Çillioğlu´nun oğlu: Ciddi gelişmeler yaşanacak   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-14-2012 (13:58)   Son Mesaj: 04-14-2012 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    04-14-2012

    Çillioğlu´nun oğlu: Ciddi gelişmeler yaşanacak

    Çillioğlu´nun oğlu: Ciddi gelişmeler yaşanacak
    Çillioğlu´nun oğlu: Ciddi gelişmeler yaşanacak

    Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, babasının ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili açrpıcı açıklamalarda bulundu.

    Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, babasının ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada çok ciddi gelişmelerin yaşanacağını düşündüğünü belirterek, ''Çillioğlu cinayetinin aydınlatılması bir çok olayın da aydınlatılmasında büyük rol oynayacaktır'' dedi.

    Gökhan Çillioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunda ''olayın intihar değil, cinayet olduğunun'' belirlenmesinin ardından soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan'la görüşmek üzere annesiyle birlikte Malatya'ya geldiğini belirtti.

    Soruşturmayla ilgili yakın dönemde ciddi gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Çillioğlu, şöyle konuştu:

    ''Soruşturmanın gelinen aşamasındaki gelişmelerle ilgili bilgi almak, özel yetkili savcıyla görüşmek üzere Malatya'ya geldik. Bilirkişi raporunda olayın cinayet olduğu yer alıyor. Bu raporda tüm bilgi, belge ve babamın kemikleri üzerinde sınıfında uzman bilirkişilerce inceleme yapılmış. Aile olarak babamızın bundan sonra huzur içinde olacağını düşünüyoruz. Bu onurlu insanın alnına sürülen bu kara leke temizlenmiştir. Yakın bir zaman içinde çok ciddi gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum. Çillioğlu cinayetinin aydınlatılması bir çok olayın da aydınlatılmasında büyük rol oynayacaktır. Babamı öldürenlerin kısa süre içerisinde adalete hesap vereceğini düşünüyorum. 18 yıl sonra babamın fotoğrafına baktığım zaman bana gülümsediğini görüyorum. Bu oğluyla gurur duyan bir babanın gülümsemesi.''

    -Olay-

    Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

    Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüş, ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya göndermişti.

    Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

    Savcılık ayrıca, Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

    Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

    -Bilirkişi raporu: ''Olay intihar değil, cinayet''-

    Çillioğlu'nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu'nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

    Öte yandan savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ''Yeşil'' kod adlı Mahmut Yıldırım ile ''Bozo'' kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

    Çillioğlu'nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

    Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ve kemikler üzerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ayrıntılı bir rapor hazırlayan bilirkişi heyeti, Çillioğlu'nun ölümünden önce darbedildiği ve öldürüldüğü görüşünü bildirmiş, heyet, raporunun sonuç kısmında, ''olayın intihar değil, cinayet'' olduğunu yazmıştı.




    Çillioğlu´nun oğlu: Ciddi gelişmeler yaşanacak Yorumları