Suç örgütü operasyonunda 15 tutuklama   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 04-14-2012 (11:58)   Son Mesaj: 04-14-2012 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 363  

    04-14-2012

    Suç örgütü operasyonunda 15 tutuklama

    Suç örgütü operasyonunda 15 tutuklama
    Suç örgütü operasyonunda 15 tutuklama

    Malatya merkezli 4 ilde eşzamanlı düzenlenen çıkar amaçlı suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 30 şüpheliden 15’i tutaklandı.

    Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı"nın talimatıyla Malatya ile birlikte Diyarbakır, İstanbul ve Mersin"de, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik başlatılan operasyon çerçevesinde belirlenen ev ve iş yerlerine baskın yapıldı. Operasyonlarda 30 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 8 adet tabanca, bin 801 extacy hap ve 19 kilo 842 gram esrar maddesinin ele geçirildiği bildirildi.

    İş adamlarına para karşılığı hayat kadını gönderdikleri, uyuşturucu ticareti ve tefecilik yaptıkları ve tehditle para topladıkları iddia edilen şüpheliler dün sabah adliyeye sevk edildi. Savcıya ifade veren şüphelilerden 5"i serbest kalırken, 25"i tutuklama istemiyle mahkemeye gönderildi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi 15 şüpheli hakkında ise tutuklama kararı verdi. Çok sayıda tutuklu yakınının olması sebebiyle polis ekipleri adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

    Adliye çevresini çelik bariyerlerle kapatan polis, tutuklananların yakınlarının binaya yaklaşmasına izin vermedi. Aralarında bir köy ilköğretim okulu müdürünün de olduğu tutuklananlardan, Oğuzhan T., Selim K., Vahit K., Levent Ç., Rauf D., Mehmet Y., Adnan D., Metin S., Harun S., Miraç K., Ahmet T., Ümit K., Hasan M., Murat Okan G. ve Cumali G., yoğun güvenlik önlemleri altında çevik kuvvet minibüsüne bindirildi. Bu sırada bazıları görüntü alan kameralara tepki gösterirken, çevik kuvvet minibüsünün Malatya E Tipi Cezaevi'ne gidişi sırasında, özel harekat polisi ve asayiş ekipleri araçlara eşlik etti.




    Suç örgütü operasyonunda 15 tutuklama Yorumları