İzmir davasıyla ilgili cezevinden 2 tahliye   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-14-2012 (00:57)   Son Mesaj: 04-14-2012 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 427  

    04-14-2012

    İzmir davasıyla ilgili cezevinden 2 tahliye

    İzmir davasıyla ilgili cezevinden 2 tahliye
    İzmir davasıyla ilgili cezevinden 2 tahliye

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasına yönelik davada tutuksuz yargılanmasına karar verilen iki sanık, Buca Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

    Tutuksuz yargılanmasına karar verilen Erhan Bey ve Muharrem Derbentoğlu'nu, cezaevi önünde ailesi, arkadaşları, belediye çalışanları ve CHP üyelerinden oluşan kalabalık bir grup karşıladı. Sanık yakınları, ''İzmir bizimdir, bizim kalacak'' şeklinde slogan attı.

    Cezaevinden ayrılan sanıkları bekleyenler arasında Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da yer aldı.

    Davada tutuksuz yargılanmasına devam edilecek sanık Erhan Bey, gazetecilere yaptığı açıklamada, dışarıda olmanın çok güzel olduğunu ancak 18 arkadaşının tutukluğunun devam etmesi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

    Tutukladıkları günden bu yana kendilerine desteği sürdürenlere teşekkür eden Bey, ''Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizim yanımızda oldu, güvendi, destek verdi. En kısa sürede tüm tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşacaklarına inanıyorum. Adalete sonsuz inancımız var, en kısa sürede onları da yanımızda görmek istiyoruz'' dedi.

    Muharrem Derbentoğulları ise diğer arkadaşlarının tutuklu kalması nedeniyle üzüntü yaşadıklarını söyledi.

    Derbentoğlu, tutuklu yargılanan 20 kişiden sadece kendilerinin tahliye olduğunu belirterek, ''İzmir şahit oldu gördü. İzmir onuru, ahlakı, kalitesi ile örnek oldu. İzmir sevdası ile belediye çalışmalarını gördü. Yargılanan ne başkan, ne bürokratlardır. Belediye yargılanıyor. İzmir bunun cevabını en kısa sürede verecektir'' diye konuştu.




    İzmir davasıyla ilgili cezevinden 2 tahliye Yorumları