Emine Erdoğan´dan Filistinlilere destek çağrısı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-13-2012 (23:58)   Son Mesaj: 04-13-2012 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    04-13-2012

    Emine Erdoğan´dan Filistinlilere destek çağrısı

    Emine Erdoğan´dan Filistinlilere destek çağrısı
    Emine Erdoğan´dan Filistinlilere destek çağrısı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirtirken Suriye halkı için de dileklerini açıkladı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirtirken, ''Kardeşlerimiz olarak gördüğümüz ve bugünlerde büyük acılar yaşayan Suriye halkıyla da aynı şekilde dayanışma içinde olacak, onları da asla kendi kaderlerine terk etmeyeceğiz'' dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın eşi Emine Abbas, Filistin Büyükelçiliği'nin Vanlı depremzedeler yararına düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin katkılarıyla Swiss Otel'de düzenlenen etkinliğe Emine Erdoğan ve Emine Abbas'ın yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi Emine Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Emil Maruf ve eşinin yanı sıra Ankara'da görev yapan misyon şefleri ve işadamları katıldı.

    -''Sevinçler paylaşarak çoğalır, acılar paylaşarak azalır''-

    Yemekte konuşan Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sözlerine Vanlı depremzedeler için bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek başladı. ''Sevinçler paylaşarak çoğalır, acılar paylaşarak azalır'' diyen Emine Erdoğan, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin paylaşma, dayanışma ve kardeşliğin öne çıktığı bir coğrafya olduğunu ifade etti.

    Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında bir bağımsızlık zaferi üzerine bina edildiği kadar bölgesel bir dayanışma, paylaşma ve kardeşlik seferberliğinin de üzerine inşa edilmiştir. Pakistan, Hindistan, Bangladeş'te, yoksul insanların parmaklarındaki yüzükleri dahi çıkararak Türkiyeli kardeşlerinin İstiklal Savaşı'na gönderdiklerini hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Aynı şekilde Ortadoğu halklarının, Kuzey Afrika, Balkanlar, Kafkas halklarının Arjantin'den kardeşlerimizin de maddi ve manevi yardımlarını, hayır dualarını hiçbir zaman hafızamızdan silmeyeceğiz.''

    Konuşmasında Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yapan Emine Erdoğan, ''Kudüs Fatihi'' olarak anılan Selahaddin Eyyubi'nin asık suratlı olduğu ve gülmediği için kendisine yapılan eleştiriler karşısında , ''Kudüs zulüm altındayken tebessüm bana haramdır'' cevabı verdiğini anımsattı.

    Bölgede yaşanan acılar karşısında kardeşlik hukukunu korumaya devam edeceklerini ifade eden Emine Erdoğan şöyle konuştu:

    ''Bugün bizler de aynı şekilde Kudüs'ün, Ramallah'ın, Nablus'un acısını yüreğimizde hissediyoruz. Filistin'de gözyaşı döken her çocukla birlikte biz de gözyaşı döküyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de yarın da Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimiz olarak gördüğümüz ve bugünlerde büyük acılar yaşayan Suriye halkıyla da aynı şekilde dayanışma içinde olacak, onları da asla kendi kaderlerine terk etmeyeceğiz. Kardeşlik hukuku hiç şüphesiz böyle bir dayanışma tavrı ve ruhunu gerektirir.''

    Emine Erdoğan konuşmasını, ''İnşallah bizler artık sadece acılarını değil, mutluluklarını da paylaşan kardeşler haline geliriz'' sözleriyle tamamladı.

    -''Türkiye'nin desteğiyle bir gün barışın ve bağımsızlığın geleceğine inanmaktayız''-

    Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın eşi Emine Abbas da konuşmasına eşi Abbas'ın selamlarını ileterek ve Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğe teşekkür ederek başladı. Abbas, ''Türkiye'nin desteğiyle bir gün barışın ve bağımsızlığın geleceğine inanmaktayız. Türkiye'ye üniversite öğrencilerimize ve serbest kalan Filistinlilere kapılarını açtığı için teşekkür ediyoruz'' dedi. Emine Abbas, konuşmasının sonunda Emine Erdoğan'ı Filistin'e davet etti.

    -''Güçsüzün, haklının yanında olmayı şiar edindik''-

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise ''Herkes mutlu olmadıktan sonra kimse mutlu değildir, herkes güvende olmadıkça kimse güvende değildir anlayışıyla hareket ediyoruz'' dedi. Filistinli kadınların kaderini kendi kaderi olarak gördüklerini dile getiren Fatma Şahin, dini, dili ne olursa olsun insanın yaşam hakkının en kutsal hak olduğunu belirterek ''Filistin, Pakistan, Somali, Afganistan ve Irak'ın yanındayız. Güçsüzün, haklının yanında olmayı şiar edindik'' diye konuştu. Hz. Muhammed (sav)'in mesajını tüm dünyanın anlaması gerektiğini söyleyen Fatma Şahin,''Merhamet etmezseniz merhamet bulamazsınız' hadisini anımsattı.Bakan Şahin, Filistinlilerin Van depremzedelerine yönelik desteğine teşekkür etti.

    -Bağışlar-

    Vanlı depremzedeler için işadamlarından bağışların toplandığı gecede, Mahmut Abbas adına 10 bin dolar, eşi Emine Abbas adına 6 bin 500 dolar bağış yapılırken, Emine Erdoğan da 10 bin dolar bağış yaptı. Programda toplam, 176 bin dolar ile 290 bin lira bağış toplandı. Filistin Büyükelçiliği'nin programında İsrailli Gilat Şalid'e karşı serbest bırakılan Filistinli mahkumlar arasında bulunan Amina Muna da yer aldı.

    Muna, Türkiye'de eğitim gören Filistinli polis akademisi öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.




    Emine Erdoğan´dan Filistinlilere destek çağrısı Yorumları