Emekli subaylar İskele Sancak´ta   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-13-2012 (23:57)   Son Mesaj: 04-13-2012 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    04-13-2012

    Emekli subaylar İskele Sancak´ta

    Emekli subaylar İskele Sancak´ta
    Emekli subaylar İskele Sancak´ta

    Erhan Çelik'in sunduğu İskele Sancak programının bu haftaki konusu 28 Şubat süreci. Program konukları ise o dönemin mağdurlarından üç subay.



    Kanal 7'de Erhan Çelik'in hazırlayıp sunduğu İskele Sancak programı 28 Şubat sürecini masaya yatırıyor.

    Program konukları 28 Şubat mağduru emekli binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, emekli binbaşı Gürcan Onat ve emekli yüzbaşı Güray Balatekin.

    Konuk emekli askerler, ordudan neden ihraç edildiklerini, ordunun 28 Şubat'a nasıl hazırlandığını, tüm komuta kademesinin darbeye yaklaşımı ve 28 Şubat sürecine damga vuran komutanlar sorusuna cevap veriyor.

    Program konuklarından Güray Balatekin, hakkında ihraç kararı çıkmadan öne eşinin kanser tedavisi gördüğünü, bu karar yüzünden eşinin GATA'da süren tedavisinin yarıda kaldığını anlattı. Hükümetin aldığı kararlar sonrası sivil hayatta işe başladığını dile getirdi.

    Program konuklarından Hacımustafaoğulları, görevi süresi içinde içki içmediğini, namazının da sadece fazlarını kılabildiğini, o dönemde en basit anlamda dini görevlerini yerine getirenlenlerin askerden çıkarıldığını anlattı. Hacımustafaoğulları askerde Kur'an-ı Kerim'e karşı çok büyük bir tepki olduğunu gördüğünü söyledi.






    Emekli subaylar İskele Sancak´ta Yorumları