Diyarbakır´daki KCK davasına devam   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-13-2012 (20:58)   Son Mesaj: 04-13-2012 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 376  

    04-13-2012

    Diyarbakır´daki KCK davasına devam

    Diyarbakır´daki KCK davasına devam
    Diyarbakır´daki KCK davasına devam

    Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin davada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 44'üncü duruşmaya tutuklu 99 sanıktan 55'i katıldı.

    Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, tutuklu sanıklardan Zeynep Boğa hakkındaki dosyada bulunan deliller ile hazırlanan tutanaklar ve mahkeme kararlarını okudu.

    Söz alan sanıklardan Lütfi Dağ, tüm sanıklar adına hazırlanan bir metni Türkçe okudu. Dağ, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a 262 gündür tecrit uygulandığını ileri sürerek, ''Bu politikaları kabul etmiyoruz. Biz tüm sanıklar Türkçe bilmemize rağmen Kürtçe konuşmaya devam edeceğiz'' dedi.

    Mahkeme Başkanı Yılmaz, sanığa söz konusu metni kendi adına mı yoksa bütün sanıklar adına mı okuduğunu sordu. Sanık Dağ'ın ''Tüm sanıklar adına okudum'' demesi üzerine Başkan Yılmaz, salondaki sanıklara dönerek, ''Bu metni kabul etmeyen elini kaldırsın'' dedi. Sanıklardan elini kaldıran olmadığı görüldü.

    Sanık avukatlarından Reyhan Yalçındağ Baydemir söz alarak, dava dosyasında bulunan gizli tanık beyanlarının usule uygun olmadığı gerekçesiyle çıkarılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Yılmaz, talebin önceki duruşmada reddedildiğini hatırlatarak, yeniden görüşülmesine gerek olmadığını söyledi.

    Duruşmada, gizli tanık ''Mercek''in tutuklu sanık Boğa ile ilgili beyanları okundu. Sanık avukatlarından Feride Laçin de gizli tanığın sanıklar, avukatlar ve mahkeme huzurunda dinlenilmesini istedi.

    Mahkeme heyeti, aranın ardından, tutuklu sanık Lütfi Dağ'ın tüm sanıklar adına okuduğu metinle ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması için müzekkere yazılmasına karar verdi.

    Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Nisan 2012'ye erteledi.

    -İstenen cezalar-

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 152 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.




    Diyarbakır´daki KCK davasına devam Yorumları