İzmir davasında savunmalar tamam   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-13-2012 (19:58)   Son Mesaj: 04-13-2012 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    04-13-2012

    İzmir davasında savunmalar tamam

    İzmir davasında savunmalar tamam
    İzmir davasında savunmalar tamam

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiası davasının duruşmasında tutuklu sanıkların avukatları savunmalarını tamamladı.

    İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümü sanık avukatlarının savunmalarının alınmasıyla devam etti.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, elde edilen deliller üzerinden iddianame hazırlandığını, delillerin tartışmalı olduğunu iddia etti.

    Fezleke düzenleyenlerin amaçlarının ne olduğunun böylece ortaya çıktığını ifade eden Demir, ''Burada savcılığa ithamda bulunmuyorum ama asıl olarak ihaleye değil iddianameye fesat karıştırılmıştır. Delillerin toplanma yöntemi asla hukuka ve usule uygun değildir'' dedi.

    Sendikacı sanıkların avukatlığını yapan Özkan Yücel de davanın siyasi bir dava olduğunu öne sürerek, sendikacıların eylemin gerçekleştiği kaydedilen saatte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde değil farklı yerlerde bulunduklarının belgeleriyle ortaya çıktığını söyledi.

    Yücel, ''Zaten orada bulunanlar da belediyede işi ve görevi olduğu için oradalar'' diye konuştu.

    Tutuklu sanıklardan Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri'nin eşi ve avukatı Emin Azeri de ifadelerde ekleme ve çıkarmalar olduğunu savunarak, ''Kimsenin adaletin temeline dinamit koymaya hakkı yoktur'' dedi.

    Savunma yapan diğer avukatlar da suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

    Tutuksuz sanıklardan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve ESHOT eski encümen üyesi Hüseyin Çalışkan'ın avukatı Özer Kırca ile Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı arasında tartışma çıktı.

    Kırca, tutuklu ve tutuksuz sanıklar arasında fark olmadığını ifade ederek, söz istedi.

    Mahkeme Başkanı Kargılı ''Talebinizi alacağım'' demesine rağmen Kırca, görüş bildirmesinin engellenemeyeceğini söyledi.

    Kırca, ''Siz babam falan değilsiniz. Beni azarlayamazsınız. Lütfen sakin olun, bir yere gelmek istiyorum ama engelliyorsunuz. Hakkınızda şikayetçi olacağım. Bunu zapta geçin'' dedi.

    Davanın siyasi olduğunu savunan Kırca, özel yetkili savcılığın da ifade alan polisin de suç işlediğini, bu konuda suç duyurusunda bulunmak istediğini söyledi.

    Kırca, ''Ortada görev suçu var. 45 yıldır bu görevi yapıyorum ama vereceğiniz karar benim bu tepkimden dolayı olmasın'' diye konuştu.

    Mahkeme Başkanı Kargılı ise ''Ben de 17 yıldır kürsüdeyim. Hiçbir zaman duygularımla vereceğim kararı karıştırmadım'' karşılığını verdi.

    Mahkeme heyeti, tutukluluk durumunu değerlendirmek için duruşmaya 1 saat ara verdi.

    Bu arada, adliyede sanıklardan Ali Süha Sabuktay'ın kaleme aldığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı Yayınları'ndan çıkan ''Çocukla Büyüyen Şehir-İlhan Tekeli ile İzmir Konuşmaları'' adlı kitap, duruşmanın yapıldığı salonun önünde gazetecilere dağıtıldı.




    İzmir davasında savunmalar tamam Yorumları