Ankara´daki gözaltıları   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-13-2012 (19:56)   Son Mesaj: 04-13-2012 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    04-13-2012

    Ankara´daki gözaltıları

    Ankara´daki gözaltıları
    Ankara´daki gözaltıları

    Özel yetkili Ankara Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınanların Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor

    Ankara, İstanbul, Niğde, Eskişehir ve Çanakkale'de gözaltına alınan ve geceyi getirildikleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren 26 zanlının ifadesinin alınmasına sabah saatlerinde başlandı.

    Zanlıların bir kısmının sorgusunun bugün tamamlanması, diğerlerinin zanlıların ifade alma işlemlerine ise yarın başlanması planlanıyor.

    Bu arada, Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans tedbir amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önünde bekletiliyor.

    Adliyeye sevk edilmeleri durumunda zanlıların ifade alma işlemlerini 4 savcı yürütecek.

    Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlılara ait adreslerde yapılan aramalarda el konulan belgeleri incelemeye başladı.

    Savcılar, Emniyet Müdürlüğüne bir dizi soru ile bazı belgelerin fotokopilerini göndererek, soruların zanlılara sorulması ve belgelere ilişkin beyanlarının alınması talimatı verdiler.

    Zanlılara yöneltilecek soruların, ''Batı Çalışma Grubu'', ''28 Şubat dönemindeki fişlemeler'' ve ''Refahyol Hükümeti'' konusunda olduğu öğrenildi.

    Gözaltındaki zanlılardan özel diyet uygulayanların bulunduğu, bu kişilerin yemek taleplerinin diyetlerine göre karşılandığı kaydedildi.




    Ankara´daki gözaltıları Yorumları