Rizeli şehidin vasiyeti yerine getirildi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-13-2012 (16:58)   Son Mesaj: 04-13-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    04-13-2012

    Rizeli şehidin vasiyeti yerine getirildi

    Rizeli şehidin vasiyeti yerine getirildi
    Rizeli şehidin vasiyeti yerine getirildi

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal, vasiyeti üzerine memleketi Rize’nin Ardeşen ilçesinde toprağa verildi.

    Ardeşen Merkez Camii morgundan alınan şehidin cenazesi, cuma namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra ilçeye bağlı Şenyamaç köyünde defnedildi. Cenazede, şehidin babası İrfan Kesimal ve aile üyeleri güçlükle ayakta durdu. Şehidin annesi Havva ve eşi Azize Kesimal"ın tabuta sarılmasıyla sevenleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit uzman çavuşun, yakın arkadaşlarına "Ölürsem beni memleketime gömün" dediği öğrenildi.

    Öte yandan, şehidin bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı yazıda, 8 Nisan"da yazdığı yazısında Şehit Kesimal, "Ölürsem ne olur biliyor musunuz? Annem hariç herkes unutur." ifadelerini kullanmış.

    Cenaze törenine; Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

    Rize İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, terör örgütü mensuplarıyla kararlılıkla mücadelenin sonuna kadar süreceğini söyledi. Bugün Türkiye"de özgürce yaşanıyorsa, bunun şehitler sayesinde olduğunu ifade eden Talu, şöyle dedi: "Kahraman ordumuz, vatanın birlik ve bütünlüğüne kasteden hain terör örgütüne hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Türk milleti olarak bugün dik duruşumuzu göstermeliyiz. Hainler şunu bilmelidir ki bu vatan uğruna canımızı vermeye hazırız. Bu ülkede tek bir terörist kalmayacak şekilde amansız mücadelemizi sürdüreceğiz."




    Rizeli şehidin vasiyeti yerine getirildi Yorumları