Şehit son yolculuğuna uğurlandı!   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-13-2012 (16:58)   Son Mesaj: 04-13-2012 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    04-13-2012

    Şehit son yolculuğuna uğurlandı!

    Şehit son yolculuğuna uğurlandı!
    Şehit son yolculuğuna uğurlandı!

    Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Bayram Tekin Konya'da toprağa verildi.



    Zeki Dursun'un haberi

    Şehit Tekin'in cenazesi, Karatay İlçesi Mengene Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına getirildi. Burada vatandaşlar tarafından, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

    Şehidin eşi Gülay Tekin, eşinin aslanlar gibi çarpışarak şehit olduğunu, geride 1.5 yaşında oğlu olduğunu söyledi. "Bir Bayram gider başka Bayramlar gelir" diyen Gülay Tekin, "Eşim geride aslanlar gibi bir evlat bıraktı. Eşimin istediği gibi dimdik ayaktayım. Gözümde bir damla yok. Kimseyi güldürmeyeceğim, gururluyum. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

    Şehidin annesi Fadime Tekin ise "Ben şehit annesiyim, gururluyum. Vatan sağ olsun" dedi.

    Daha sonra Şehit Bayram Tekin'in cenazesi Mürşit Pınar Cami'ne götürüldü. Tekin'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna yakınları sarılarak gözyaşı döktü.

    Cuma Namazı'nın ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı. Ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasıyla taşındıktan sonra vatandaşlar tarafından omuzlara alındı.

    Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş tarafından terör örgütü aleyhine "Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları" atıldı, tekbir getirildi. Şehit Tekin'in cenazesi Konya Şehitliği'nde toprağa verildi. Törene şehidin yakınları, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, AK Parti Konya milletvekillerinin bazıları, MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Zedhaber




    Şehit son yolculuğuna uğurlandı! Yorumları