Balıkçılar yunuslardan dertli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 04-13-2012 (13:56)   Son Mesaj: 04-13-2012 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    04-13-2012

    Balıkçılar yunuslardan dertli

    Balıkçılar yunuslardan dertli
    Balıkçılar yunuslardan dertli

    Karadeniz'de sürü halinde dolaşan yunusların, balıkçı ağlarına zarar verdiği belirtiliyor.

    Perşembe Medreseönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir aydır Karadeniz'de sürü halinde dolaşan yunusların küçük tekne balıkçılarının yakaladığı balıkları yemek için ağlara saldırdığını söyledi.

    Onlarca balıkçının ağlarının yunuslar tarafından parçalandığını savunan Beyazıt, ''Balıkçılarımızın ağlarına takılan balıkları da yunuslar yiyor. Yetkililerin bu duruma bir an önce önlem alması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

    Yıllardır yunus balıklarının avcılığının yasak olduğunu anımsatan Beyazıt, şöyle devam etti:

    ''Bu nedenle ciddi oranda bu balık türünün sayısının arttığı gözlemleniyor. Özellikle küçük balıkçılarımız denize ağ atamaz hale geldi. Zararımız bu anlamda çok büyük. Zarar gören bir ağ, kolay kolay tamir olmuyor. Yenisi alınmak zorunda kalınıyor ya da zarar görmüş bir ağla yolumuza devam etmek zorunda kalıyoruz. Balıkçılarımızın ekonomik şartları zaten kısıtlı. Bir de yunusların verdiği zarar had safhaya ulaşınca iş yapamaz hale geldik.''

    Balıkçı Telat Yar ise yunusların son zamanlarda Karadeniz'den ayrılmadığını anlatarak, ''Buna biz de bir anlam veremedik. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir şey fazla söz konusu değildi. Ağlarımıza yunuslar tarafından bu denli bir saldırı olmuyordu ancak bu yıl özellikle son bir aydır yunuslar teknelerimizin etrafından ayrılmaz oldu'' diye konuştu.

    İsa Deniz ise yunusların saldırılarının artması üzerine denize ağ kurmaktan bir süre vazgeçtiğini, yunusların bölgeden çekilmesini bekleyeceğini kaydetti.




    Balıkçılar yunuslardan dertli Yorumları